2009. május 17., vasárnap

Elmúlt már egy hete is, hogy a Szegedi talin voltam. Nagyon sok szép kereszt szemes hímzést láttam, sajnos fényképezőgépet nem vittem magammal így csak az emlékeimben maradt meg az a sok gyönyörű kézimunka. Nagy tanulsággal is szolgált számomra a találkozó, más élőben látni és egészen más a monitoron keresztül, egy egy varrományt, lehet ez nekem újdonság csak, mert ritkán látom másoknak a műveit. Az igazság az egy kicsit elkeseredtem, az én titkos kertem olyan fakónak tűnt egy másik MP kép mellett igaz az Cottage Garden 2, volt más szín összeállítás lehet erősebb színek vannak hozzá, vagy nem tudom. Direkt vettem hozzá Anchor fonalakat, kétszer ugyan kimostam samponos vízben na meg keményítettem is de nem láttam, hogy engedné a színét, na mind egy, ez már ilyen!

Nem bírtam tovább és belevájtam a tűmet a skarlát banyámba.Igaz nem egy szálasan, hanem két szállal varrom, és dupla a kockák száma is, az anyag valószínű panama, 150x209 öltés és 90 szín van benne. Ennyire sok színnel még nem dolgoztam az első pár nap igen nagy káoszban telt el. A színek, a számok na meg a kódok keresgélésével. Lassan csak egyenesbe jutok, próbálok valamilyen rendszert belevinni munka menetbe!

2009. május 8., péntek

Itt a szemüveg tok a tündivel. Nagy nehézségek árán sikerült készre varrnom, mivel géppel nem tudok varrni kézzel még úgysem, sok kívánni valót hagy maga után, de az elképzelésem látszik rajta. Szalag rózsákkal körbe raktam Elfinet a másik oldalára pedig horgoltam fekete csipke virágokat. Első elképzelésem hajócsipkével lett volna, de sajna nincs hajócskám varrni meg nem tudtam hogyan kell, így maradtam a horgolt díszítésnél.

2009. május 6., szerda

Egyszer régen, ahogy áttértem a leszámolós gobirol a kereszt szemes hímzésre ugye én is mint kezdő és butácska, középkorú hölgyike, a fene sem tudta még akkoriban, hogy léteznek a xszemezésre különb féle fajta vásznak! Megvettem az első utamba kerülő, emlékeim szerint xszemes varrására való anyagot,/gyerek koromban az idősebb leány testvéreim böködtek ám valamilyen dupla keresztekkel készül mintákat, de mára már semmi nincs meg belőlük/ nahát ez sem volt igazán jó. Kriszti írta a kezdők hibái igen csak rajta hagyta a nyomait nem beszélve a kisvárosi készlet hiányról, aidát csak egy éve, ha lehet itt nálunk kapni a vásznat meg nem is merem megkérdezni másodszorra mivel az első alkalommal igen furán néztek rám a helyi kézimunka boltban.Ő az a bizonyos

Sejtelmem sem volt addig arról, hogy ez nem jó, amíg először nem találkoztam a Szegedi lányokkal. Igen nagyot koppantam ahogy megláttam az ő műveiket az enyém mellett, jobban mondva az enyémet, az övéké poros nyomában sem igen ért fel. Viszont nagyon rendesek voltak velem mert, biztattak csináljam szívvel lélekkel ha szeretem a hímzést. Előtte is és azóta sem múlik el olyan nap, vagy csak ritkán, hogy a szenvedélyemmé vált hobbival ne foglalkozzam egy picurkát, esetleg nagyobb picurkát.
Most szombaton Szegeden országos találkozó lesz én nagyon várom a tündimet addigra végleges formájába szeretném elkészíteni!