2010. január 27., szerda

A sálam el sem készült, de már egy újabb közös hímzésben veszek részt

Székely Sampler Sal bővebbet itt találtok
Szerintem minden hímzést szerető és művelő embernek el kell készíteni az élete
folyamán egy saját tervezésű és kivitelezésű mintakendőt.
Most, amint leírtam olyan nagyképűnek találom, de akkor is és miért ne?

2010. január 23., szombat

         

Eddig kötöttem meg a sálamat a héten. Becslésem szerint a harmada lehet, de ez nem biztos.
Ez a hét nálam az egészségmegőrzésemmel telt, napi szinten jártam az orvosokat. Szerencsémre a meglevő bajaimhoz nem társult új nyavalya, így aztán rendben vagyok, jöhet a kötés!

A fonalam színe a két árnyalat között van, azt nem tudom miért sodródik a sálam akár mennyire kihuzigálom vissza ugrik erre a mértre Remélem blokkolás után már nem ugrik össze.
Kötésközben  még arra is rájöttem vastagabb tűvel lazább lenne, de ez már így marad különben a bogyókat sem pontosan minta szerint kötöttem.


2010. január 16., szombat


Eddig jutottam a kis Chanterelle-val én csak "Shanténak" nevezem. Meg szépen kérem és hívom gyere  menjünk hímezni.
Nem lett teljesen kész egy kis kontúr hiányzik róla egy kis csinosításról nem is szólva, de ez a minta azok közé tartozik, amit még egyszer szeretnék hamarosan kihímezni. Addig  el nem ajándékozom még együtt nem látom a kettőt. Ennek a képnek viszonylag nagynak kellett lenni és még egy miniatűrt is elképzeltem mellé.
Most egy időre félre kell raknom ebben a majdnem elkészült állapotban Shantémat remélem megbocsájt!


Egyszerű az oka, a csipkekötős  fórumon nagy elhatározásra jutottunk. A mai napon közös csipkesál kötésébe kezdünk, így most ez lesz a fő-fő elfoglaltságom. Izgatottan várom a végeredményt, ha mindenki  elkezdi akkor legalább húszönöten kötjük közösen a Lilac leaf csipkét.

Ez a SÁLUNK szerintem gyönyörű! 

Az enyém nem ilyen világos színű inkább mogyorószínnek mondanám.
A fonalat látatlanba rendeltem és világosabbnak tűnt a képen, na de nem kell egyformának lenni, hiszen nem egyenruha készül. Ezért külön izgalmas mert kettő sem lesz ugyan olyan.
Megyek is kezdem!

2010. január 2., szombat

Már megint győzött a bennem lakozó kisördög!
Erőteljesen megfogadtam a karácsony után visszatérek a banyácskámhoz és majd csak egy látványos haladás után kezdek egy újabb hímezvénybe már el is van készítve  az anyag és a fonalak, de egy hirtelen felindulás úgy elkapott és nem bírtam ellen állni.... elkezdtem


Nimue: Chanterelle tükre és gyönyörű, egyszerűen nem tudtam ellenállni  elkezdtem. Csak azért engedtem meg magamnak nem nagyon nagy minta 2500x lehet benne. Sajnos nem tudok róla szín hű képet készíteni.