2010. május 26., szerda

Szerelem

hímzésre sikerült ez a Gail Bussi által tervezett kis szösszenet szerintem egy sorozat vagy sampler része lehet, de nekem csak ez a kis kép van meg belőle.Valamikor nagyon régen menthettem le talán még a" nagyon régen" ki is nyomtattam és az elmúlt héten  rábukkantam. A hosszú hétvégém ezzel telt el és imádtam hímezni ez volt az mikor az ember lánya egyszerűen képtelen  a dolgait intézni és már megint este van úgy eltelt ez a mai nap is.... Csak nézem az elkészült varrományom  és még ezt a kis levelet, a kis virágot,  azt a madárkát is még azt az indát, a betűket, meg a csoda tudja a mi mindent ki kellene varrni, de már leragad a szemem aludni kell. Álmomban  is azt  terveztem holnap, ha felkelek milyen színnel varrjam a következő xeket, csak azért kellett nekem tervezni  és a színeket összeválogatni hozzá, mivel  a megadott számok engem semmilyen fonalmárkára nem emlékeztettek. Jó lehet ez irányú ismereteim hiányosak, de ez van. A J betűm sikerétől nekibátorodva fittyet hánytam minden előírásra meg egyéb dolgokra előkaptam a Judit6tól kapott nem tudom milyen nevű hímzővásznam és a készleten levő fonalaimat legyen az Anchor vagy Roshace a színek szerint válogattam, sőt az egyetlen selyem fonalam is belecsempésztem, ha nem nyerte el a tetszésemet akkor bontottam.

Számomra tükrözi a pillanatnyi érzéseimet, ízlésemet (ez utóbbi sűrűn változik) talán még a gondolataimat is.
Mindenkinek ajánlani tudom próbálja ki egyszer egy kicsi mintával nagyon jó elbíbelődni,  egy új verzióval és  sikerélmény számomra biztosan az volt nagyon szerettem hímezni bár van még egy pár öltés rajta akkor lesz teljesen kész.
Egy lényeges dologról a nagy szerelemben elfeledkezem a kertem egy részlete.

2010. május 25., kedd

Sampler

Végleges formájára varrtam"Shantet:"
Alexandra lányom kapta borítónak egy naplószerű, fényképalbumszerű, családfát leíró könyvre. Nem tudom pontosabban megnevezni ezt könyvet csak annyit róla az apukája lepte meg vele talán két, három éves korában azóta a fontos dátumokat, képeket róla és az ősökről meg a testvérekről lejegyezzük és képeket ragasztunk bele. (jó ég lassan 19 éves a pici lányom is....)


 Egyetlen képet rakok fel, mivel szerintem szembeötlő az ízlés változásom ma már nem ragasztanák be ezen a módon képet, de így kerek a világ.


Érdekes végignézni nem beszélve arról, maradt még hely az ő gyermeke számára is és a nagy eseményeket mostantól neki kell bejegyezni.

Barbi tervezte samplert  is kihímeztem.


Szerettem hímezni,csak valamiért mindig összevártam több minta egységet. Azon töröm a fejem a végleges formája milyen is legyen kettő elképzelésem van az egyik megoldás az lenne körbehorgolnám kék gyöngyfonallal, már megvettem a hozzávalót:-)
A következő elképzelésem a vagdalásos vagy Hardenger technika na ezt még talán egyszer műveltem nem volt rossz a végeredmény, de nem is a legjobb viszont azóta remélem tökéletesebbet tudok készíteni talán belevágok.


A hétvégén sikerült elkészítenem az első, nevezhetem "szerelem hímzésemet" erről bővebben ha igazán szép képet tudok róla készíteni mivel a mai nem sikerült.  Már a nap lemenőben volt és így nem az igazi a kép.

2010. május 11., kedd

Mi lesz ez?

Új képet kezdtem el , már egy éve lehet több is nagyon megkívántam, csak nem akartam addig elkezdeni még ennél fontosabb hímezvényeknek a végére nem járok az anyag karácsony óta a rámán várja a sorsát a fonalakkal együtt. Az utóbbiakat vagy is azokból néhányat szerintem kétszer is megrendeltem a harmincöt színből  tíz-tizenöt motringból kettő is van nem értem miért?:-)) Kezdek rájönni nem szabad így halogatni a hímzést az ember lánya, ha megkíván valamilyen mintát azt azonnal meg kell kezdeni!!! Teljesen igaza van Dorinak  ha nem kezdem el akkor csak a galiba van belőle többször veszem meg a fonalat ez tékozlás és én spórolni akarok, hogy legyen másik és másik varrományra is lehetőségem meg csipkére és gyöngyre meg még a csoda tudja mi mindenre. Szóval az ehhez hasonló fontos dolgokra.

2010. május 5., szerda

Az én J" betűm

 Régóta szerettem volna ezt a "J" betűt kihímezni sajna csak a mintához jutottam hozzá  így nekem kellett összeválogatni a hozzávalókat. Minden átváltó nélkül a saját szememre hagyatkozva (ez utóbbi csalt) ilyen levelibéka színűre sikerült.
Remélem nem csak én vagyok akaratos és követelőző, mivel a minta kézhezvétele után azonnal neki estem az itthon fellelhető alap anyagokat használtam fel hozzá. A világoszöld és a sárgás gyöngy adta az alapot mert ez volt a készletemben. Az Anchor színskálámból kerültek elő a felhasznált fonalak.
Nem tudom ki, hogy van vele, de én ezt akkor és azonnal AKARTAM és ezt hoztam ki belőle. Van olyan érzésem ha képre nézek talán máskor sokkal meggondoltabbnak kellene lennem, 28as csillámos Bellana anyagra hímeztem két szállal ezért nagyobb lett mint gondoltam nincs ekkora dobozom képet meg nem szeretnék belőle nem tudom mit kezdjek vele, majd csak ki találom. Viszont nagyon jó volt varrni és ez az első Nora Corbett képem.