2010. június 30., szerda

Ezt meg kell mutatnom

Az én harci kutyám :D


Az a bamba feje olyan aranyos!  A párom nem hitte el nekem még a saját szemével meg nem győződött, róla  a kiskutyája a kerti széken szeret ücsörögni. Ma eső után kimentem szétnézni az udvarra és elkaptam őkelmét. Így már fényképes bizonyítékom van rá igen is ő az úr  a kertemben, ha én nem varrok vagy kötök a hinta ágyon. Az én drágaszágom  meg is kért ne hagyjam kint a készülő varrományaimat, kötéseimet mert ez a kutya képes lesz rá és befejezi:)))
Sajnos az idei évben  az időjárás nem kedvezett a kinti kézimunkának, vagy nagyon meleg van vagy az eső esik. Talán ezért nem is haladtam úgy amennyire én szerettem volna, viszont elkezdtem a nagy művem és erős kétségeim támadtak vele kapcsolatban. Kell ez nekem?


" Mask Of Autumn"  a kép neve  és 350x545 öltés  50 szín, 20as Aidára  Roshace hímzőfonallal  2szálával varrom.  Egy szállal kezdtem el látszik is a szélén, de  nem nyerte el a tetszésemet, nagyon átvirít a fehér Aida ezért döntöttem a két szál mellett, mivel sötét színek dominálnak benne. Úgy tervezem talán három év alatt elkészül. Szeretnék közben mással is elbíbelődni.Már elkezdtem kötni egy kendőt, valamiért ez is sötét szín:)

2010. június 22., kedd

Együtt kötöttünk

nyilvánosan, újra sikerült!
Most nem Makón hanem Orosházán és Gabella szervezésében.
Sikeresen összejöttünk öten a Macus férjével aki ellátott sok hasznos tanáccsal bennünket, na nem a kötés  terén:-)
Amanda volt még velünk ő helybeli lévén sok ismerőst vonzott közénk akik bizony megcsodálták a munkáinkat.
Természetesen mi is, egymás elkészült és folyamatban levő alkotásait is. Nagyon jó látni a sok szépséget (mi minden maradt még a szekrények mélyén?) és tanulságosak az ehhez hasonló össze jövetelek.
Volt nyeremény és ajándékozás is.


A kötő tűket  nagy örömömre én nyertem köszönöm Gabi!


A tildás szívet és eprecskét Amandától kaptam.
Az apróságaim sikerült elajándékoznom a lányoknak.
Mivel kötős tali így befejeztem a Kiri kendőm.Sajnos fényképezőt nem vittem , de képek itt

2010. június 17., csütörtök

Levendula


 zsákocskák készen, megtöltve szárított levendulával kellemes és finom illat járja át a közvetlen környezetüket.
Az  amelyiken a hímzés nem hasonlít az általam ismert levendulák egyikére sem a csukló tartó lett. A többi viszont csak úgy van talán elajándékozom. Egyetlen dolog zavar még a fonalak színe nem hasonlít az én levenduláim színére, pedig az előírás szerint csináltam most mindent, viszont a képek egész jól sikerültek.

A Kirimmel is haladok  tizenkettő B chartot kötöttem és már nagyon unom így lehet elkezdem a szél csipke kötését azt nem tudom mekkora lesz blokkolva, remélem nem baba kendő:-)

2010. június 12., szombat

Együtt kötöttünk!

 

 Tegnap délután közös kötésben vettem részt a "csajos klub"  tagjaival, jobban mondva kézimunkáztunk mivel hárman kötöttünk,ketten xszemeztek  Timi horgolt, Marika gobit varrt. Macus és Limara szervezte a közös "tűs" délutánt. Sok, sok  köszönet nekik érte, mert nagyon jól éreztem magam köztetek  csajok! Annak ellenére, hogy ti már egy összeszokott társaság több közös programmal a hátatok mögött, szívélyesen, kedvesen, barátságosan fogadtak. Pillanatok alatt elrepült a délután a kellemes társaság a jó kis beszélgetés, egymás elkészült és folyamatban lévő dolgainak megnézése, megtapogatása a gyapjú fonalak mutogatása és úgy összességében tényleg jól sikerült a délutánom.
Nem szeretnék ismétlésekbe merülni, még annyit  talán és ez kifejezi  azt amit nem tudok szavakba foglalni egész éjszaka a találkozóval foglalkoztam gondolatban, vagy álmomban magam sem tudom, de sűrűn eszembe jutott a találkozónk.

Ezt a Kiri kendőt kezdtem el kötni, na nem tegnap már a múlt héten mikor kiderült nálunk is lesz ilyen délután.Viszont most tudatosult bennem én nem olyan módon szedem le a szemeket ahogyan az elő van írva a lányok szerint az előírás szerinti szebben kiadja a mintát és valóban, volt alkalmam látni erre is jók az ehhez hasonló össze jövetelek, és még biztosan sok minden  másra.
Talán az első kép adja vissza az igazihoz hasonló színt. Ez a fonal az ami csalódás volt számomra az Uruguay
rendelésből, de minél többet nézem egyre jobban megbarátkozom vele. A farmer kékje mellett kimondottan jól mutat, viszont nem tudom szoktak farmerrel csipke kendőt hordani? Szandi lányomnak kimondottam be jön a színe, ő már csak tudja.:-)


Posted by Picasa

2010. június 7., hétfő

Levendula jegyében!Hamarosan virágba borulnak a levendula bokraim, vágyom az illatukat.
Készülök egy pár zsákocskával.
Posted by Picasa