2010. szeptember 26., vasárnap

Rose SAL

Újabb SAL indult a héten MM indította és jelentkeztem rá.Az első minta egységet  már elkészítettem és mindjárt kettőt.


Azért vagyok telhetetlen mivel olyan kedves,bájos minta  és nem utolsósorban haladós is.  Nem sokára itt a karácsony és az én sógornőm nagyon szeret ilyen apróságokat kapni az egyik az övé lesz. Meglepetés ért vele hiszen nem igazán készítettem még különböző öltés típusokat kicsit féltem tőle, de nem kell. Nagyon várom a következő mintát is :)

2010. szeptember 14., kedd

Színterápia
Mostanában eléggé borulátó kedvemben vagyok szomorúság kétségbeesés vesz néha erőt rajtam. Mi sem bizonyítja jobban mint a sötét színek használata a kézimunkáimban a nagy elkezdett xszemesemnél vettem észre először is. Talán ezért nem haladok vele sehova sem, ellensúlyozás képpen vettem egy sokszínből álló kedély javító fonalat. Ezt sikerült kihoznom belőle.  Hímzés közben túl színesnek találtam és arra a gondoltam majd befestem a fogyis teámmal a gondolatból tett következett.  Lefényképeztem festés előtt a művem és utána is. Sajnos igen borús időben történt az "előtte" a festett pedig napfényes időben  lett fotózva így különbség nincs a képen a kettő között:))
Mivel nagy anyagot vágtam ezért kipróbáltam magam tudok-e 32-es anyagra egy szálon hímezni az alján  a nőci fej a kísérletem eredménye.

Nem mutattam még a boszimat keretben ezt is a napokban raktam "TG "-s keretbe a J betűmmel együtt.


Így sikerült.

2010. szeptember 4., szombat

A levendula jegyében

készült a második PIf ajándékom. Ez a tűpárna igen picire sikeredett, 28as vászonra  egy szálon egy szállal varrtam, de a levendula színei már igen hasonlóak. A saját meglátásom alapján válogattam össze.
Most, hogy kinagyítottam láttam van benne pár öltés ami kissé mellé lett bökve :(

Posted by Picasa
Készítettem még egy illatos zsákocskát ez levendulával van megtöltve, hasonlót használok én is a csuklóm alá mikor a számítógép előtt ülök és nézem a blogokat.
Még egy ollóőrt is hímeztem és varrtam, ezt már nem a levendula mániám kíséri csak jó érzés volt elkészíteni.
Az idei évben a levendula bokrom soha nem látott mennyiségű virágot hozott ezért van még levendulám egy pár párnácskára és még tervem is bőven, de időm nem biztos, hogy lesz:)
Remélem a megajándékozottamnak elnyerte a tetszését a saját magam által készített második ajándék, már csak a harmadik várat magára egy keveset:)2010. szeptember 2., csütörtök

Célba ért

az első PIF ajándékom így mutatom  Lara kapta. Remélem jó a méret.


Szandi lányomnak is igen megtetszett így neki is kellett hamar gyorsan horgolnom  ezt az ujjatlan kesztyűt, vagy nem tudom mi a neve és ma ebben indult a suliba nagyon örültem neki, hogy használja mert kevés dolgot használ is a kötött és horgolt cuccai közül.


Így mutat rajta, bár ez a fotó még a nagy melegben készült. Nem hajlandó megengedni, hogy a kis pofiját is megmutassam (pedig olyan szép lány)
Egyszerű lánc szemekkel van szinte horgolva az egész és rövid pálcákkal.
Maradék itthon talált fonal hármas horgoló tűvel készült.

2010. szeptember 1., szerda

Virágok

Ezen a nyáron nagyon elhanyagoltam a virágos kertemet. Hol nagyon melem volt, hol meg fáztam. A hajnalka így befutott mindent, mivel a PIF ajándékaim készítem és amelyek elkészültek még nem értek célba meg mutatom a virágjaimat.


Posted by Picasa