2010. december 28., kedd

Madaram
Újabb madár került le a listámról bár a madaras mappa napról napra bővül  talán egy pár hamarosan el is készül. Ezt  a madár mintát már egy éve kinyomtattam, de ami késik nem múlik:)


2010. december 22., szerda

PIF ajándékot kaptam!

Juditnál jelentkeztem a játékra tudtam valamilyen szépséget kapok majd tőle, de minden várakozásomat felülmúlta az ajándékaival! Itt is a képek beszéljenek helyettem......Aprólékos gonddal kivitelezett hímzések, csipkés bobinák, díszek  olyanok amelyekről nem is álmodtam és a két kezembe fogni talán az életben nem lett volna részem, ha nem terjed el az utóbbi években az internet. 
Remélem én is tudok még magasabb szintre lépni látva a hozzám költözött szépségeket.    
 Köszönöm Judit!!!

Hozzám már megérkezett!

Ajándékot kaptam Verától.
Nem tudom mivel érdemeltem ki, de nagyon sok szép horgolt és hímzett ajándékkal  lepett meg az egyik  blogbarátnőm beszéljenek a képek helyettem.


Igen csak ledöbbentem ahogy a dobozt kinyitottam. A sok szépséget hova is tudom elhelyezni kicsi lakásunkban, de megoldom:)))
Vera nagyon megleptél és szeretném megköszönni itt is!

2010. december 14., kedd

Délkelet

Magyarországra is megérkezett a tél immár huszonnégy órája szinte egy folytában havazik. Miután  a munkából hazaértünk elkezdtük lapátolni a havat a ház körül kellemes jó éppen  hó ember készítésére alkalmas kicsit összeálló kevéssé tapadós havunk volt délután, ezt sikerült összehozni belőle:D
Ablak dísz csak sajnos az üveg visszatükröződése miatt használható képet nem tudtam készíteni és a horgoblogos játék adta az ötletet hozzá.


A horgolást nem tudtam megunni így egy szatyorkát még csináltam a Barka táskás játék juttatta eszembe.
Réges, régen még alig tízen éves koromban nagyon sok hasonló táskát gyártott a családunk (talán abban az időben sajátítottam el a horgolás alapjait)
Egyszóval ez lett azén "retró" szatyorkám kicsit megbéleltem mert ajándékot szeretnék benne elhelyezni és ne látsszon azonnal legyen meglepetés.


Annyit még a mikulás bácsi hozott nekem Pilátes dvd-t írhatnám megy a test mozgás ezerrel, de ez nem fedi a valóságot.....hááát tornázgatok.
Nagy felfedezés a saját testemen a hát izmaim. Talán nincsenek vagy egyáltalán nem működnek. Minden gyakorlat ami a hát izmokat mozgatja meg kimondottan fájdalmas és nehézkesen megy.
A láb és a has izmok sokkal jobban működnek nincsenek hasonló problémáim, de ez van mit tegyek?
Megyek tornázni.

2010. december 1., szerda

Úgy kezdődött...

Gyönyörű napfényes májusi reggelen a vádlim görcsbe rándult és erre ébredtem.Kiugrottam az ágyból már amennyire tőlem telt az ugrándozás és megpróbáltam valahogyan helyre hozni azt a fránya görcsöt simogattam ütögettem egyszóval minden házi praktikát bevetettem ami hamar gyorsan kéznél volt. Ahogyan alább hagyott a görcsös fájdalom jobban szem ügyre vettem a lábam és bizony két csúnya visszeres dudort is láttam a combomon.
Nagy nehezen kivánszorogta a konyhába kávét készíteni mivel a reggeli kávém nélkül nem igazán vagyok beszámítható állapotban és nálam rituális jellege van:) szeretek visszabújni a meleg takaróm alá és ott szürcsölni a reggeli frissítőmet majd csak ez után kezdeni el a napi teendőket.
Még a feketém elkészült addig összeszedtem a nyavalyáimra a gyógyszereket a vér nyomásom évek óta magas, de egy bogyó reggel egy este és kordában tudom tartani előző este nem voltam jó kislány és elfelejtettem beszedni most pótolva mindjárt két bogyó, a hirtelen görcsös ébredésre még egy bogyó a dudorokra a combomon a negyedik bogyó és még a gyomor savam is vacakol évek óta erre is egy bogyó ez már öt szem gyógyszer mindjárt reggel?
Amint összeszedtem és a markomban tartottam nem akartam hinni a szememnek ÖT szem gyógyszerrel kezdjem a napom a reggeli kávém helyet ezt tűrhetetlen állapotnak találtam.
Tíz órára megért bennem egy elhatározás FOGYÓZNOM kell!!!
160cm magasságomhoz az a nyolcvan valahány kiló tudom sok,de lustaságból meg s rossz szokásokból nem  vettem tudomásul. ( Jó ötven fölött vagyok,de akkor is szükséges elkerülni az ehhez hasonló ébredéseket legalább is elodázni kellene)
Viszont az a reggel rádöbbentett  eljött a változások ideje!
Igen és nagyon akartam  fogyni, de hogyan kezdjem el?
Azon a délelőttön csak az a bizonyos tojás diéta jutott az eszembe évekkel előtte hallottam róla és az eszembe véstem citrom, tojás és kávé.
Az elhatározásom tett követte megfőztem az első kilenc tojás és elkezdődött a diéta!
A kétségbe esésem mi sem bizonyítja jobban annál, hogy csak két nap után álltam mérlegre ekkor voltam 82kg előtte már vagy két éve nem mértem a súlyom.
Minden évben  egy-egy kilót biztosan híztam az egy kilók nem tűnnek soknak, csak ha azt számolom húsz év alatt az pontosan húsz kiló....az ember lánya szinte észre sem veszi hiszen csak két három évente kell egy számmal nagyobb ruhát, nadrágot venni.
Visszatérve a fogyihoz eltelt megint két nap  ráálltam a mérlegre és láss csodát lement két kiló már csak 80 ettől kezdve naponta mértem a súlyom és alaposan elolvastam a diétával kapcsolatban az útmutatást
napi egy, vagy fél kiló lement nagy örömömre, csak sajnos tizenkét nap után nem bírtam folyatni a citromra már ránézni sem bírtam :( ja és mellékesen már nem  csökkent a súlyom sem.
Viszont a hat kiló mínusz nagy lendületet adott így egy másik receptet próbáltam ki a vér csoport diéta volt az na ettől nem fogyni ugyan nem fogytam, viszont nagyon sok zöldséget ettem és érdekes módon a csípőmnél meg a hasamon tűnt el a hurka:) igaz meleg volt abban az időszakban a nyáron.
Egy pár nap után úgy gondoltam újra elkezdem a tojást enni mivel szeretnék még pár kilót leadni a célom 70 alá menni, na ez már nem megy könnyen 71-nél leálltam és semmi súly leadás azóta. Jobban mondva már kétszer is túl vagyok a tojás kúrán de sajnos nyolc napnál soha nem megy tovább és bizony már a kilók sem kilók inkább csak dekák, de azért nem adom fel.
Hozzátartozik a nyolc napos diéta után azért egy, két kilócska mindig vissza jön:(
Most pihentetem nem erőlködöm.
Visszatekintve sikeresnek könyvelem el azt a tíz kiló súly csökkentésem és nagy megelégedéssel tölt el, hogy képes voltam rá.
Ja a fél marék bogyót sem kell bevennem a reflux nyavalyám is szünetel az első hat kiló óta:)

Mivel kézimunkás a  blogom azért hoztam létre annak idején tudjam hova feltenni az elkészült xszemeseimet így megmutatom a legújabb kész "művem"
Már egy ideje kész vannak csak most jutottam el a feltöltéshez. Megjegyzem először nagyon nagy ötletnek tűnt a képek kihímzése, de már a felénél jártam arra a következtetésre jutottam ezek ketten nem az igaziak :(
Nem tudom ti megfigyeltétek már a xszemesek közt férfiakat ábrázoló minta sokkal, sokkal kevesebb van mint a nőcikről bármelyik tervező munkáit nézem.