2011. január 27., csütörtök

Januárban történt

Hamarosan vége a hónapnak, szinte semmilyen kézimunkát nem mutattam. Nem azért mert nem ügyködtem, hímzéssel, kötéssel. 
A Tököcskébe böktem párat.


Talán  a befejezetlenségük végett nem kerültek fel képek, hol egyikbe, hol a másikba kaptam bele így látványos haladásom nincs.
Előkerült egy réges,régen előkészített  kinyomtatott minta. Talán az unokám születésekor  szerettem bele Anne Geddes képeibe és amikor rábukkantam ezekre a bébi pillangókra menthetetlen lettem, majd a feledés homályába kerültek a kicsikék. Most  kerültek előtérbe mert a gépem betegeskedett az internetünk pedig siralmas volt így a virtuális világból visszatértem a valós világba  ahol sok érdekes dologra akadtam a szekrényem mélyén:D A kendő minta leírása szintén  itt volt. Bár ne lett volna .....mivel az új esztendő első napján éreztem, nekem kötnöm kell. Lelki szemeim előtt megjelent egy sima kötésű széles csipke szegélyes kendő (valahol láttam)  és nem az kerekedett ki belőle.
 Sőt a kötésem kifejezetten kudarcnak könyveltem el, pedig rendületlenül kötöttem vagy hat minta egységen keresztül ekkor valami gyanúsra lettem figyelmes,de még mindig nem tudtam azonosítani a hibát lebontottam egy minta egységet újra megcsináltam ugyan úgy hibásan ahogy elkészült  akkor világosodtam meg  az első minta után a közép szemtől minden összekötésnél rosszul vettem le a szemeket:( felemás a kendőm.)
Most nem tudom eldönteni lebontsam vagy hagyjam meg elrettentésül magamnak , hogy sokkal jobban figyeljek a leírásra bár  angolból nagyon rossz vagyok  talán félre értelmeztem a jeleket, na mindegy most a sarokban várja a jobb sorsát. azért megmutatom elrettentésül:) Az a legjobb az egészben még így is tetszik:))Megint díjazott vagyok Aranka és Farci adta  köszönöm 


a részleteket  később.

2011. január 19., szerda

Blogos díj

Újra megkaptam Grominétől és Lívitől ( régebben)  Arankától. Köszönöm lányok.


A díjra vonatkozó szabályok:
1. Köszönd meg akitől kaptad.
2. Tedd ki a logót a blogra.
3. Linkeld be akitől kaptad.
4. Add tovább további hét blogosnak.
5. Linkeld be őket.
6. Hagyj náluk megjegyzést, értesítsd őket.
7. Árulj el magadról hét dolgot.
Mit is áruljak el magamról, hiszen sok mindent leírtam már a talán személyes apróságok?
  1. A nagy körmeimet szeretem sajnos jön a tavasz talán a vitamin hiánytól sokkal hamarabb törik, de nyáron szép hosszúra nőnek, ha nem éri baleset őket           
  2. Hangosan jókat nevetni (viháncka )
  3. A reggeli kávét ágyban elfogyasztani.
  4. Nehezen viselem a nyári nagy meleget, ideges,  szédült, öregedő tyúk vagyok a hőségben:(
  5. Sajnos nem tudok leszokni a nassolásról, de a leadott kilóim nem jöttek vissza az ünnepekkel, igaz nem is fogytam azóta.
  6. A test mozgást nem erőltetem csak néha, néha pilátezek (lusta kutya)
  7. Valami pozitív tulajdonsággal kellene befejeznem, sajna nem jut eszembe semmi:( 
Ki legyen az a pár blogoló kedvenc akinek tovább adhatnám?
Szerintem már ez a második kör, de vannak új blogoló ismerőseim akiknél még nem járt, ha valaki kimarad elnézést kérek. 

2011. január 13., csütörtök

Több madár

Előző madárkám nagy sikerén felbuzdulva  még akartam  hímezni és varrni ezek kerültek ki a kezeim alól.A hímzettek két oldalasak mind a két minta a De fil en Aiguille újságból van. A barnás "porcelán "   harminckettes len vászonra a kék pedig huszonnyolcasra böködve ezért van a méretben különbség közöttük. Összevarrásnál a kis hibát most fedeztem fel fényképezéskor.


   Mivel a varrógépen használatban volt így a Manka  tervezése alapján készített karácsonyi díszem is végleges formára varrtam.     
                                                          
Ezeken kívül  elkészítettem még Barbi tervezése alapján a szív alakú mézes kalácsaiból kettőt. Be kell valljam ők nem sikerültek tökéletesre sokat gondolkodtam rajta egyáltalán meg merjem e mutatni, de csak az én műveim így aztán közszemlére teszem:(   Jó tanácsot szívesen fogadok talán legközelebb hasznát veszem.