2011. június 18., szombat

Pipacsos

könyvjelzők készültek a nagy kötés után, hímzésre felkészülve valami egyszerű és gyors  hímezni valót kerestem. Igazi felüdülés  kedv csináló varromány, haladós, mutatós minta egyszóval szerettem ölteni.
A fényképezés már nem ment ilyen egyszerűen:))  Képzeletemben.......álmomban búzatábla közepén szerettem volna  megörökíteni, de maradtam  a két maroknyi búza szálnál. Először is mivel nincs búzatáblánk másodszor nem akartam nagy távolságra  menni  beszerezni a növényt. 
A férjemet estefelé sikerült rábeszélnem menjünk már ki a város szélére kevéske kalászos növényért nem, nem aratni indultunk, mivel nincs kaszánk. Így a konyha késem magamhoz vettem és irány a határ közeli része, nem messzire kellett menni mindjárt az első dűlő útnál bekanyarodtunk én ki a kocsiból gyorsan vágtam pár marék gabonát. Ekkor szólt a párom haladjak már mert jön egy néni bicajjal az úton, én meg nagy késsel a kezemben lopom a gabonát. Gyorsan beugrottam a kocsiba és irány a hazafele vezető út.
 Az és becsületes, egyenes páromtól ( még gondolatban sem csinált hasonlót) hallgathatom ezek után, hogy lopásra kényszerítettem legalább is így adta elő Alexandrának, lesz mit hallgatnom még nagy a család szerintem mindenki tudni fogja a búzás történetet:))
Eddig abban a tudatban éltem az ember mindent megcsinál a gyerekeiért, de már tudom a xszemes hímzéseiért is nagyon sok mindenre hajlandó, már ha fertőzött az illető és én erősen az vagyok remélem sokakat sikerül nekem is megfertőznöm:)))

2011. június 12., vasárnap

Zsinórhorgolás

most már tudom, hogyan kell készíteni, így mindenhez használom legjobban a táska fülekhez szeretem, de  egy ötlet egyéb használati tárgyakhoz. Végre sikerült Alexandrát  rávennem egy fotózásra ki  használtam a ritka alkalmat pár kép  a lányról és a "műről".


Volt ám nevetés  alig sikerült komolyabb képet készíteni a háttérben a családfő vágta a grimaszokat és minden áron bedugta a fejét a lánya mellé, de neki nem horgoltam hajpántot meg karkötőt sem ezért fotó sincs:))
 A kutyusát is leakarta fényképeztetni nyakán az egyik ellopott zsinóros pánttal, de már megint elkallódott valahova az a pánt.
 Történet a következő:  elmúlt napokban kinn  a hintaágyon  készítettem a horgolást valamiért beszaladtam a házba és mire visszamentem hűlt helye volt az egyik zsinórnak tudtam ki a bűnös, de hiába kerestem nem találtam jól eldugta a kutyuskánk:)  Párnap elteltével a férjem megtalálta a virágoskertben én ráraktam a nyakára és bizony büszkén járkált ezzel a dísszel, mivel lazán kötöttem meg így megint eltűnt...talán előkerül még és fotózhatom a bestiát.

2011. június 4., szombat

Lady's Circular kipipálva

Végre valahára kész teljes nagyságában, blokkolva, kimosva, megszáradva látom. Sőt még fel próbáltam magamra terítve lefényképezte az én kicsi lányom, családiasan megállapítottuk ez nem az én stílusom. Viszont nagyon, nagyon tetszik egyszer talán elajándékozom a családban vannak lányok asszonyok remélem lesz akinek megtetszik, bár egyikük sem kimondottan öltözködik ilyen romantikusan.


Blokkolva 132cm

Nagyon szerettem az elején kötni nem nehéz minta, különben is ezek és hasonló hullámos minták a kedvenceim (sok tervem van ezek felhasználására) Az első gond akkor kezdődött mikor elfogyott az első gombolyag "uruléccem" Kedves blogoló társamtól sikerült egy csere keretein belül hozzájutnom  a következő gombolyag fonalhoz itt is köszönöm. Még öt dekát kötöttem bele így ez a kendő vagy perelin  15dkg fonalból készült.
Be kell vallanom a széle csipke kötése kínszenvedés volt számomra nem a nehézsége,  inkább az egyhangú monoton sokszor ismétlődő cakkocskák végett 150 darab van körben a kendőn belőle.

Az édesköményen:)

 Közelebbről

Végül......szerénységemen:)
Úgy érzem nem mostanában fogok hasonló utólag szélcsipkézett kendőt kötni