2011. szeptember 18., vasárnap

Könyvborító

Tiszavidéki keresztszemes hímzésminták gyűjteményéből. Egyszer már hímeztem akkor tojásnak készült ez a második az énekeskönyvemre gondoltam borítónak, de még sem arra került talán azért mert ezt a formát képzeltem már régen el. Valahol láttam, de már nem tudom a helyet és nem is ugyan ilyen lehetett, a kivitelezés hagy némi kívánnivalót, de az én művem nekem tetszik.Tegnap még így nézett ki hosszas varrás után, viszont úgy éreztem hiányzik róla valami. Eredetileg fekete sodrott zsinórt gondoltam a két anyag átfedéséhez, de a mi kis városunkban nem kaptam egy méternyit sem, ekkor jött az ötlet a fekete csipkére ez elnyerte a tetszésemet mivel elég vékony és nem vastag ehhez az egy szálon egy szállal hímzett mintához nekem nagyon tetszik a teával festett anyagon. Mikor kivittem fotózni akkor jöttem rá nem is feketével van a minta hímezve (nyár elején volt kevés időm) hanem 152-es anchrral   ez viszont nagyon sötétkék, de nem durva a kék, fekete különbsége. Ebben a készültségi fokozatban még úgy éreztem valami hiányzik róla. Az  éjjel ki gondoltam mit tegyek rá először farkasfogat terveztem, de nem tudtam szépen rá varrni (küzdöttem vele rendesen) majd hirtelen ötlettől vezérelve kigondolta, ha már olyan nagy kedvencem a zsinórhorgolás, akkor legyen, de ebből a fonalvastagságból túl durvának találtam így maradt az egyszerű láncszem sor.
2011. szeptember 12., hétfő

Táskám az Amelieben

Tavasszal felhívást tett közzé a  Fonalshop, Amelie  közösen a"Diktáld Te a táskadivatot" címmel ebből az alkalomból készült a hurokhorgolásos táskám.


Kötött felsőmmel a télen nyertem hófehér bambusz fonalat ebből készült a pályaművem. Eredetileg nem is gondoltam rá, hogy beküldöm csak úgy a saját kedvemre találtam ki a formát és a mintát. Viszont elég régimódi  vagyok bizonyos tekintetben, ha már előzőleg lehetőségem volt egy játékban részt venni  úgy éreztem most is fel kell mutatnom valamit igazán nem gondoltam rá, hogy megint bekerül a magazinba a horgolásom.
Talán a két keveset alkalmazott technika végett találták alkalmasnak a megjelenésre, mivel két oldalon keresztül tanítják az alapokat a hurok és zsinór horgoláshoz. Utóbbit én magam is nagyon megszerettem mivel számtalan lehetőséget látok az alkalmazására és sokféle módon lehet készíteni.
Kellemes jó érzéssel tölt el, egy magamfajta egyszerű nő tudott valamit készíteni amit mások is figyelemre méltónak találtak.
Másik hasznos dolog a magyar leírás mert sok kézimunkát szerető és művelő idősödő nő mint jó magam is sajnos kimaradt a nyelvtanulás lehetőségéből, bár az oroszt annak idején kötelezően tanultuk és bizonyos oldalakon hasznát veszem a megmaradt tudásomnak (bár igen kevés) jó lenne legalább angolból ennyit tudnom.

2011. szeptember 11., vasárnap

Pakoltam

a kézimunkás dobozaimban és előkerült pár darab befejezetlen hímzésem. Ezeket eddig nem mutattam, de most eljött a készre varrás ideje, bár életem első biscornuja még hagy kívánni valót maga után, de talán nem lett nagyon rossz. Connynál találtam rá erre a mintára

Ma összeállítás közben jöttem rá nem teljesen hímeztem ki, de mentségemre legyen még a tavasszal kezdtem el és aztán bekerült egy dobozba és úgy maradt mikor elővettem azt gondoltam csak az összeállítás van hátra, de egy pár öltés még hiányzott róla viszont ez már így marad. A harmadik képen a legigazibbak a színek.
Nyár vége van ugyan és ez egy igazi tavaszi minta ezért fotóztam tulipán és krókusz hagymák között, szerintem most aktuális a virághagymák ültetése.
A doboz mélyén még ott lapult egy hímzés most, hogy előkerült nagyon jó ötletem van vele kapcsolatban remélem megtudom valósítani:)

2011. szeptember 3., szombat

Párnák

Újabb párnák készültek szintén horgolva  műszálas fonalból  az egyik régről itt maradt,  most előkerült (bordó) másik nem régen a Lidlben vásárolt. Jó haladós minta gyorsan elkészült volna, ha több időm van a nyáron. 
Cipzáras megoldás a huzat ezen a képen látszik mind a két oldala ugyan az a minta a bordónál variáltam kicsit az egyik oldala 12 szemmel van kezdve a másik csak tízzel. Nem értem ... túl erős volt a kinti fény. de két egyszínű képet nem tudtam készíteni remélem a lényeg látszik.