2013. március 27., szerda

Anyag maradékok pakolása közben

találtam rá erre a konyharuhára. Még a x-szemezésem kezdeti időszakából, talán ezért is nem kapta el a sógornőm, mert nem igazi vászonra van hímezve. Abban az időben még nem voltak hímezhető anyagaim (méter számra) ami a kezem ügyébe akadt az kihímeztem. Egy igazi konyharuhát díszítettem ezzel a "K" betűvel és minél többször nézem meg, annál jobban tetszik ez a betű forma. Sajnos nincs meg az ABC  többi betűje:(Most szívesen hímeznék a lányoknak is hasonlót! Valakitől kaphattam a mintát és valószínű csak ezt a betűt:(    Még csak lelőhelyet sem tudok és biztos vagyok benne nem Saoju betű. Lehetséges azért, hogy tévedek.
Története van a konyharuha hímzésnek, azért szerettem volna meglepni vele a sógornőmet. 
Egyik közös karácsonyra készülődvén, náluk főztük azt az elmaradhatatlan töltött káposztát és én buta a konyha jól látható helyén kiakasztott szépséges konyharuhába, bele mertem törölni a vizes kezem:)) ekkor világosított fel a kezünket a mellette levő papírtörlővel kell szárítani  "ez" dísznek van. Mai napig nem tudom miért nem kapta el?

2013. március 26., kedd

Ezt a telet már én sem bírom

szó és képek nélkül ki. Mindenki másként látja  én így látom:) 

 
 Hideg, meleg.

Melegünk lesz ha hasogatjuk és helyére hordjuk természetesen ha a kandallóban ég akkor is.

 A két utóbbi képet nem most fényképeztem, de olyan szép!

2013. március 23., szombat

Mit kezdjek az anyag maradékokkal?


Kezdő hímzőként előfordult velem, hogy nagyon kiszámoltam az anyagot és a szélén picike maradt. Alig sikerült bekereteztetnem, ekkor megfogadtam magamnak inkább többet hagyok rá de, ne kelljen  törni a fejem , hogy sikerül e a keretezés vagy a varrás ráhagyás. Így átestem a lótúloldalára sok anyagot hagyok rá és sajnálom azt a pár centis anyag darabokat kidobni, majd jó lesz valamire alapon. Hét közben összeszedtem ezeket a darabka vásznakat, sőt találtam pár elkezdett és be nem fejezett hímzést is. Mit kezdjek velük, csak hasznosítani kellene őket. 


Szerintem  az idei esztendőben ha, csak ezeket dolgoznám fel akkor is lenne elfoglaltságom.  Nem beszéltem és nem is szedtem elő még a félbe hagyott és elkezdett horgolásaim és kötéseim.  Kétségbe esek néha, ilyen rendetlen vagyok vagy mással is előfordul hasonló? Hirtelen felindulásból elkövetett és félbe hagyott kézimunka???

2013. március 18., hétfő

Kedves ismerősnek

készült egyszerű háromszögkendő. Legsötétebb fonalamból  4-es tűvel. Kevés volt már a készleten így a széléhez kénytelen voltam színben és vastagságban hozzá illő fonalat keresni. Nem volt nehéz mivel a Lidlben tavaly vettem pár zacskókülönböző színű és mintázatú fonalat.Ezt sikerült kihozni belőle az utóbbi kép szerintem teljesen szín hű.
Vágytam egy egyszerű kötésre amit, filmnézés közben is tudok csinálni. 
Nálunk tombol a 24.

2013. március 14., csütörtök

Szemüvegtartónak indult

Egy pici tárca lett belőle,   4cm kerethez nem találtam szabásmintát. Bár rajtam az sem segített volna különben is eleve horgolni akartam, ezt  sikerült kihozni belőle. Colibri fonalat itt vettem a fém keret pedig Edittől

A szemüvegemnek másik tartót kell készíteni, ebbe pedig majd tatunk valami apróságot.


2013. március 2., szombat

Most már tudom

az idei évem a szívek jegyében telik.... egy ideig biztosan.  Ma mikor lapoztam az olvasómban egyik kedvenc blogomat nézve, oldalsávba egy szívecskén azonnal megakadt a szemem természetesen jól átnéztem  minden csínját, bínját:)) Sőt egy kisebb elkészült tegnap és a következőnek is túl vagyok az előkészületein.


Nekem is kellett pöttyös hímzővászon, de szerintem nehéz igazi hozzáillő mintát találni. Hóvirágot csak a pöttyök végett gondoltam találónak. Ehhez a mintához van szívforma is viszont nagyon a szélén kezdtem a hímzést így maradtam, jól bevált Tilda szabásmintánál (így jár aki spórolni akar)

Még egy apróság készült nem túl régen, medál alapra amit szintén egy csicsás, csipkés szívre szánok. Mostanában a vitage stílus  nagyon vonz, valami hasonlót tervezek belőle. Igazán bizonytalan vagyok, vajon sikerül hasonlót készítenem???

Még előkerestem egy régen félbe hagyott hímzésemet is szeretném belátható időn belül készre varrni, nem tudom lesz  kitartásom hozzá?
További szép hímzős hétvégét és hetet kívánok!