2013. április 27., szombat

Próbálkozásaim

 Még mindig nem találom jónak, nincs olyan szép anyagom hozzá mint itt láttam, de a szükség és az azonnal akarom nagy úr, ezért a helyben kapható és itthon levő anyagokat használom fel. Ferdén sikerül ráragasztani az  alapra, hézagos és még annyi apróbb, nagyobb hibát látok benne. Nem nagyon merem mutatni, de talán segítséget kapok tőletek.

 Ja, még az alap is hibás amit vásároltam láttam rajta de arra gondoltam majd ha már tudok tökéleteset csinálni akkor azt rendes alapra rakom.

 Készítettem hozzá gyűrűt és fülit is persze ezeket csak ragasztottam nem tudom tartós lesz-e?
Fotóimról már szót sem ejtek.

Vigasztal a tudat, lányaim elsőre minden kritika nélkül tudtak választani. Nekik nagyon tetszik:))

2013. április 16., kedd

Haruni

Mindig féltem ettől a csipkekendőmintától talán azért is nem fogtam hozzá addig még a Facabokon meg nem, hirdették a lányok  "Kössünk közösen  Hanurit" jelentkeztem is azonnal a közös kötős csoportba és elkészült a kendő! Itt is köszönöm a fordítást lányok mert nélkületek nem ment volna!

 Egyszerű oka van én csak mintarajzból szeretek kötni és a minta leírást ritkán, silabizálom át. Márpedig Emily Ross kendőjének szélcsipkéjét leírás szerint kell kötni. Minta rajz nem mutatja a közép résznél  a dupla levél kialakítását, pedig ez adja meg a csodálatos  négy levelet a kendő központi részén.
 Nem igazi lace fonalból készült, kicsit vastagabb talán figering vastagság. "mosás" inkább lötykölés közbe érdekes dolgot vettem észre szinte kinyúlt a kötemény a duplájára és jó nagyra sikerült a blokkolása 175x83 cm, egyszóval nem pici a kendő, olyan közepes. 
 Elhatároztam  igazi csipke fonalból is elkészítem. Legyen gyűrűn áthúzós kendő ebből a szép mintából, szerintem az, az igazi! 
Még ha kisebb lesz a  kész nyakbavaló akkor is az egyik lány felvilágosított kétszer, négyszer stb kell az alap mintát rárakni pluszban így adja ki a szemszámot.
Íme a két segítő társam ha rájuk bízom a vizes kendőt talán a házat is körbe éri akkorára nyújtják:)))

2013. április 13., szombat

Apróságok

kerültek ki a kezeim alól. Végre igazán kipróbáltam a cikk-cakk ollómat, nem is olyan egyszerű vágni vele.
 Levendulás Acufactum hímzések kerültek az anyagmaradékokra, kiscsajszi nem is olyan egyszerű mint gondoltam nagyon sok félkereszttel van megbolondítva a minta.

Végére nagyon belejöttem mert a levendulát már francia csomókkal hímeztem és nagyon jó volt, remélem látszik. Alsó virágokat három szállal kezdtem majd kettővel fejeztem be remélem látszik. Még levendula nálunk nem virágzik Györgyikét raktam mellé akár az is lehetne a képen, sőt a levele inkább az utóbbira hasonlít mint a levenduláéra. Teljesen mindegy milyen virág mert szerettem készíteni :)
2013. április 9., kedd

Doboz mániám

eddig is tudtam róla, de a legutóbbi piacról  ezekkel tértem haza:)
 Öröm volt összeszedni a helyi lomisoknál.
 Nőcis kitűző  nagy kedvenc lett Alexandra inkább gyűrűként tudná hordani, átalakítom.

 Dobokáim oldala mind mást mutat úgy szeretem körbe nézni őket.
Jobbára csokis, cukorkás dobozok viszont van cigarettás is sőt tavaly  szivaros,  fadobozokat vettem  azok nincsenek  díszítve.

2013. április 5., péntek

Tavaszcsalogatónak gondoltam

 csak nem akar érkezni:( Fényképezni sem sikerült pedig készültem, már két napja halogatom  és még sem akar jönni a napfényes, langyos, színes tavasz.

 Kandírozott ibolyát is készítettem  a fotó kedvéért sajnos csak két szem maradt meg eredeti formájában a többi összesodródott így nem raktam a a szívem mellé. Kinézetre nem a leglátványosabb:) még nem kóstoltam az ízéről nem tudok mondani semmit.
 Hirtelen ötlettel a szív hátsó részére  ezt  a képes. gyöngyös horgolt, csipkés egyveleget varrtam. Most már tudom nem kellet volna, valószínű szétbontom és két külön álló szívet készítek.
 Különös jó érzéssel készült, minden kezem ügyében levő apróságot ráakartam ölteni, alig bírtam leállítani magam, hogy nem kell már több dísz rá, hagyjak még a következő hasonló stílusú díszemre is csecse-becséket.
 Horgolt csillag és a Sziszi  kép volt az eredeti elképzelésem a többi az "csak úgy" rákívánkozott. Igazi örömteli délután volt a készítése. Apropó tudtátok Erzsébet királyné kedvenc csemegéje az  ibolyafagylalt volt?