2013. augusztus 23., péntek

Nyárvégi kézi munkálkodásaim

Táska varrását  régen elterveztem, (több éve már) időbe elkészült: picit kicsinek találom, majd a következő nagyobb lesz. Szabásmintáról  és fotóról  sokkal nagyobbnak képzeltem. Pár csokor szárított diólevelem is helyet kapott az asztalon
 Helyi bolhapiacon vásároltam a fiókos szekrénykét eléggé kopott állapotban, most alapozom. Valami szép dekus virágot képzeltem el rá, mivel a csipkéimet szeretném tárolni benne. Reményeim szerint romantikus hangulata lesz.
 Táska közelebbről és még közelebbről.
 Zsákocskát szárított diólevéllel töltöm meg, mivel szeretem a kesernyés illatokat és itt olvastam a jótékony hatásairól
 Kicsi hímzés készült talán még a nyár elején természetesen diólevéllel festett fonalból:)
Reményeim szerint talán több időm lesz kézimunkázni!!! Addig is szeretettel várlak benneteket, bejegyzésekkel, megjegyzésekkel:)))

2013. augusztus 4., vasárnap

Doboz.... még

láttam, megtetszett, elkészítettem:)) Tudom nem sikerült "olyanra" mint az eredeti doboz, mivel az én  kezem munkája ...talán még szebb is jobb is mit az a bizonyos. 

 Újságokat és könyveket tartok benne, amelyeket a hobbijaimhoz  beszereztem. Egyszer talán megtelik, akkor nem tudom, ki szedi le a polcról és rakja vissza már most van súlya a kincseimnek:)
 Régebbi kézimunkáim társaságába  és a mostanában  készített dobozolásaim mellé.
 Polcok kerültek a szobámba, férjem szerint már sokkal több a számuk, mint amit a szoba nagysága elbír:))

 Távolabbról.
Megküzdöttem a a varrásával, kívánnivalót is hagy maga után, de kellően  merev az oldala a több rétegű anyagoknak, merevítőknek köszönhetően.  A sarkokat belső oldalán megtűztem, nem tudom ez a jó kifejezés rá? Egy szó, mint száz van tartása. A szabását  másként csinálom a következőnek, nem bonyolítom túl mint ezt, egyszerűen csak egy hajtogatott zacskó szerűségből  lesz. Régi horgolt csipke díszítést kapott, ezért kellett nekem ez a tároló,  felhasználni a  csipkét:)))