2009. április 23., csütörtök

Mivel a tündér port fújó tündér nem szeretne nálam lenni, újból félre raktam, de nagyon akartam egy Nimue képet varrni így most már óvatosan néztem körül tündér ügyben előbb megkérdeztem Elfinet, kihímezhetem, és később a szemüveg tartómat lehetne majd vele díszíteni?Láttam a titkos bólintását így aztán neki kezdtem volna, ha van itthon hozzávaló fonalam, de nem volt, a minta leírás szerint megfelelő színek a készletembe. Nekem nem egyszerű beszereznem a fonalakat, vagy beutazom Szegedre vagy marad az internetes rendelés. Mind kettő napokat vesz igénybe és sokszor AZONNAL kell megkezdeni az aktuális böködést maradt a készletben fellelhető színek összeválogatása ilyen lett Elfine, viszont egyből sikerült ezt jó jelnek veszem! Remélem jó szívvel őrzi majd a szemüvegem, ha már rárakom a tokra. Egyetlen helyen javítottam, a száját mert nagyon "Annácskásnak" találtam. Szükségem is lesz rá mert a legel képesztőbb helyekről került már sokszor elő, hosszas keresgélés után hűtő szekrény, szennyes tartó, szerszámos láda stb pedig ezeken a helyeken ezer százalékig nem varrok és nem is olvasok hogyan kerültek oda számomra rejtély? A mai napig nem értem!

2009. április 20., hétfő
Igaz Lau nem hívott játékra, de azért én is megmutatom a cicámat, na meg a kutyámat is. A Bandi bejöhet a konyhába enni, na meg kicsikét hízelegni, dorombolni és dörgölőzni, ki is használja a helyzeti előnyét a kutyával szemben. Talán a képen látszik is, de mindenki tudja hol a helye cica bent a kutya kint az udvaron, ahol aztán szét is rág miden kinn felejtett holmit /kerti szerszámok, műanyag cserepek, locsolócső, fadarabok/ egyszóval mindent.
De azért jó barátságban vannak remélem tartós lesz ez a "kutya, macska barátság" semmi nem árnyékolja be. Már egy éve szoktatjuk őket egymáshoz, annyira, hogy a télen együtt aludtak van is róla kép csak egy kicsit fénylik a szemük a vakutól, szóval rossz kép.

2009. április 7., kedd

CsibékA húsvét közeledtével én is készítettem egy kis apróságot a kis csibéim pici munkával és hamar elkészíthetőek a háztartásban midig kéznél levő anyagokból. Inkább a konyhában fellelhető fűszerekből, nem kell más hozzá pár szem bors, egy kis maradék sárga borsó,kevés fahéj vagy babérlevél darabka, pár vatta pamacs és a sütésnél kimaradt tojáshéj.

Ezekkel a képekkel kívánok nektek sok locsolkodót, csak azért mivel erre mifelénk az Alföld csücskében azt szokták mondani a lányokat asszonyokat meg kell öntözni, hogy ne gilvásodjanak / ez a pattanás erősebb formája/

2009. április 5., vasárnap

Soha nem volt még igazán komoly készletem, mindig csak a valahonnan kapott, kunyerált, kimásolt, letöltött "kölcsön vett" mintákat varrtam. Igyekezem ugyan minden fajta leírást útba igazítást beszerezni hozzá több kevesebb sikerrel,igaz a fordítással nem mindig boldogulok, csak a google segítségével valamennyire csak ki okoskodom, de nem is nagyon törtöm magam az apró részletek, pontos és szabályszerű kivitelezésével. Azt mondom a hibáival az én munkám, így legalább egyedi csak én tudom hol kell keresni az elrontott részt, na a nagyobb bak lövéseimet persze kijavítom.
Így jártam a kis tündéremmel, nem is kell hozzá fordító oldal és a jelzés kikerüli a figyelmem a fél keresztet nem jó oldalra varrom, na bonthatok,már egy ideje várja a sorsát szegény!


Elárulom a kertembe pedig vagy három színt néztem félre a mellette levőt választottam ki, úgy hogy csak árnyalatnyi eltérés van benne de, még sem a leírás szerinti színek, na ez jó egyedi ugye? Idővel rájöttem de már nem görcsöltem rajta, hiszen ez a hobbim szeretem, meghalok ha egy nap nem bökhetek egy fél órácskát "minimum" erre szakítok időt, ha azok a idősödő hölgyek potyognak is onnan fentről az sem érdekel ha az itthoni munkám rovására megy azt ugye nekem kell előbb utóbb megcsinálni.
A legérdekesebb, hogy meggyőződésem én jól választom ki a fonalakat, lehetséges szeleburdi vagyok egy picikét?

2009. április 3., péntek

TitkoskertELKÉSZÜLT! Hosszan tartó böködés után végre befejeztem, nagy örömmel tölt el a kész
varrományom nézegetése. Még nincs se mosva, se vasalva csak úgy retkesen szutykosan gyönyörködöm benne, keresem a kimaradt öltéseket, mivel van benne egy pár a kontúrozásnál is pótoltam a hiányosságokat, de szerintem van még. Találtam olyan öltést amiben csak a félkeresztek voltak meg varrva az olyanokról nem is szólva ahol csak egy szemek kellettek egy színből, na hát azokat nem győztem pótolni! Bizonyára úgy jobban haladtam azért hagytam ki na de most a végén igen csak vissza fogott:) meg is fogadtam legközelebb jobban figyelem az apró részleteket, de kitudja én már ilyen vagyok sietek amíg tudok aztán meg egy helyben topogok:)
Lassan jöhet a következő, nagyobb alkotásom amire nagyon készülök, de addig is rendbe kell szednem a varrós cuccaimat, mivel igen nagy a káosz, fel nem tekert fonalak, gyűrött mintalapok, félbe hagyott és elkezdett hímzések, a gépen ide oda elmentett minták (hörcsögítisz)egy szóval tavaszi nagytakarítást kell csinálnom!