2012. március 31., szombat

Melléfogtam!

Lomisoknál  vettem, itt a helyi piacon még a télen egyszer20dkg, és még 40dkg finom meleg pihe, puha 35% angora, 45% lambswool 20% polyamid fonalat az összetételt olvasva nagyon ígéretesnek találtam a tapintása számomra felülmúlhatatlannak tűnt.


Kellemes finom szín gondolkodás nélkül megvettem az ár is nagyon jó volt igen elégedetten vittem haza a szerzeményem. Kevesebb fonalból mindjárt horgoltam, kötöttem  egy mellényt. Már készítés közben feltűnt  nagyon szöszölődik, de gondoltam majd mosás után megszűnik ez a probléma....hát nem így történt:(( Alexandrának lett egy használhatatlan mellénye pedig kimondottan tetszett neki.Van még 40dkg használhatatlan fonalam és egy lebontásra váró mellény. Talán nemezelt táskát lehet belőle készíteni? Mit tegyek?

2012. március 24., szombat

Hobbit vagy hobbim?

 Eldugott zugblog. Vagy blogzug írójának játéka.
A hét gondolata címen. Ezen a héten a hobbinkról lehet írni.
Az én hobbim a Kézimunka szeretem művelni több, kevesebb sikerrel. Igyekszem a tökéletesre, de sajnos nem mindig sikerül, viszont épp ezért szép számomra mivel, ha nem a legprecízebb is van benne valami megkapó, egyéni dolog ami csak a készítőjére jellemző.
Kezdődött a x-szemezéssel a blogírásom, megszerettem volna mutatni olyan embereknek akik értő, szerető szemmel nézik  és ugyan ez a kedvtelésük. Majd az olvasott blogokon keresztül újra előkerestem a kötő és horgolótűimet így már nem csak egy  bolondériára költhetem a zsebpénzemet hanem többre. Bizony néha vissza is kell fognom magamat mert sokkal több elkészíteni valót tervezek be mint amit a közeli jövőben véghez tudok vinni. Itt jegyzem meg szinte hetente látok nekem tetsző kézimunkákat én ezeket mind bevállalnám....csak az időm és energiám  most már tudom, véges.
Nem csak a kézimunka, de a blogok olvasása is szenvedélyemmé vállt  nem telik el nap nélkülük. Az utóbbi hetekben megpróbálom háttérbe szorítani a blog írást, olvasást hiszen rengeteg időm ment rá  az igazi szenvedélyem pihent kicsit. Most felcserélem az idő beosztásom és első helyre a hobbijaim készítését rakom utána jön a többi:)))
Itt szeretném elmondani mekkora melegséggel és izgalommal tölt el egy, egy kézimunka eltervezése kivitelezése a végeredmény látványa és hozzátartozik még a simogatás, tapizás meg sok egyéb. A család tagjaimnak külön meg kell dicsérnie az elkészült "művet" függetlenül attól, hogy érdekli őket vagy nem...... de ez már nálunk így van:)))
Most tovább nem részletezem. Ne maradjon fotó nélkül ez a bejegyzés sem, így egy nem túl régen készült kis horgolt szemüveg tartó.


2012. március 20., kedd

Könnyű kötött sál

Mohair Gold-ból szélein párszem lustakötéssel  mivel ez a fonal nem nagyon tartja a blokkolást és lusta nélkül pöndörödik egyszerű kis csipkemintával. Talán fél gombócnyi kellett hozzá és még egy sapkát is készítettem, sajnos azt nem fotóztam. Szerintem ebből a fonalból sokkal jobbak  a horgolások. 
(Northerm Lace;  
by Elizabeth  Lovich)
Kis gubanc az egész:)
Félkészen

A minta közelebbről.

2012. március 10., szombat

Megérkezett Zsuzsától az ajándékom

Mondhatom csodálatos és hasznos ajándékok, kockás és khakiszínű hímző vászon biztosan soha nem vettem volna. Ennek ellenére már körvonalazódik bennem a kék kockásra Izabelle Vautier phoenix madarát gondoltam
A színes hímző vászonra pedig valami BB mintát. Gombocskákat az unokám kötött kabátkájára varrom fel.
A vásznak is gyönyörűek, sajnos varrni nem tudok de megoldom:)))


Köszönöm Zsuzsa, hogy játszhattam veled és a gazdag ajándékot!

2012. március 3., szombat

Pihentető horgolás

Kétszer kötött pulcsim után és x-szemezés közben kevés horgolás.Nyakbavaló érdekes megoldásnak találtam ezért elkészítettem..... csak túlságosan  sikerült kikeményítenem, így szinte törik:) bezzeg ha akartam volna biztos nem sikerül a keményítés.