2013. október 16., szerda

Töklámpás helyett

Tegnap tudtam meg a Halloweent  a rossz szellemek elijesztésére tartják, ezért öltöznek be félelmetes jelmezekbe. Készültem és remélem elég ijesztő a tűtartóm:))
Körbe varrással akadtak gondjaim:)) sőt a töltőanyag mennyiségét sem sikerült eltalálni, ha többet raktam, akkor még ráncosabb lett, viszont így pihe, puha. Utólag már okos vagyok tök alakúra, kellet volna varrni. Varrás tudásom ismerve persze az sem  sikerült volna tökéletesre.
 Boszorkám szerintem egy szappanfőzős, kencéket készítő  csupa szív csajszinak tartom, nem egy vasorrú bábának:) ( ki rémül meg tőle?)
Minta ingyenes  Érdemes szétnézni nála.

2013. október 12., szombat

Ez+az

Tartó a telefonomnak....végre összevarrva, bélelve. Hímzésrészével még a tavasszal elkészültem , utolsó  két szál levendulával.

 Szekrényke,  még nem végleges a díszítése.

 Kevés koptatást még elbírna, sőt az a két horgolt virág sem az igazi:)


Szerintetek is alakul??

2013. október 5., szombat

Bejegyzés a gyűjtemény létrehozóinak!

Piaci kalandozásaim során egyszer régi újság mellékleteket találtam jobbára a múlt század elején divatos rece-csipke mellékletekkel. Annak idején sajnos nem tudtam megtanulni a rece háló készítését így nem sokat használtam, egyetlen horgolást készítettem belőle. Értő kezekbe sikerült adnom az én kis gyűjteményem.
Aktuális apropó kapcsán került megint a kezembe  Benyhe Zsuzsa és  Sándor Istvánné kezdeményezésere .Itt olvashattok róla.