2009. szeptember 27., vasárnap

Levente születése után, kicsikét lelassultam a hímzéseimmel más irányú el foglaltságaimra való tekintettel, de lassan visszatér az élet a dolgos hétköznapjainkhoz. Ezzel egyidejűleg a varrományaimat is lassanként előszedegettem. Először is a Rita játékára hímzett madaramat új ruhába öltöztettem, mert elég bénának találtam már eredetileg is a "mágneses tűtartómat"
A pávám, szerintem olyan parasztosra sikeredett. Ebből kifolyólag "tarisznyába" raktam és sokkal jobb lett. Mellé még készítettem egy kisebb tű tartót is és így már elégedett vagyok ! Na azért az összevarrás és az eldolgozás még mindig nem az igazi, de szerintem fejlődöm. Az eredeti tarisznyácska innen jött, de ez már nem is hasonlít rá.


Elképzelhető, hogy majd továbbképzem magam ebben az irányban. Az egyik ismerősöm a folt varrás megszállottja, igaz nekem az alapoknál kell kezdenem.



A következő piros alapon fehér hímzeményemmel egészen más elképzelésem van nem tűpárna lesz a kicsike, de ezt is varrni kell, jó sokat! Bízom benne a kivitelezés már sokkal jobban sikerül. A fejemben és lelki szemeim előtt, olyan tökéletes már is, de a gyakorlati megvalósítás... hm, kitudja hogy jön össze.


5 megjegyzés:

Judit írta...

Szerintem nagyon klasszak lettek!
Szép ez a piros anyag!
Apropó! Hogy áll a csajszi?
Remélem az unokád jól van! :))

Jutka írta...

Kösz az unokám jól van, szépen nő a kis legényke.
A piros anyagot még a xszemezés kezdetén vettem, valaha:O akkor még nem tudtam mi is a hímzővászon, csak valahol olvastam róla. Nagy bánatomra, csak próba mennyiséget szereztem be belőle.
Szégyellem nagyon magam a csajszi végett, mert nagyon keveset böktem bele, ezek az apróságok elveszik a szabad időmet. Sajnos a sok szín végett idő kell amíg rá állok, van olyan mikor csak egy félóráig is nézem a minta lapot és a színkódokat, na meg a kész varrományt, de reményeim szerint hamarosan "vissza térek" a csajhoz és le sem teszem, csak ha készen leszek őkelmével:O)

Judit írta...

Jól hangzik ez a lelkesedés!!! :))
Egyébként meg, olyan jók ezek a kis apró sikerélmények!!!
Örülök, hogy jó van a legényke! :))

Ildibildi írta...

Nagyon jók a tűpárnáid!

Jutka írta...

Ildi nekem is tettszenek, de látom ám a hibát is benne.
Igen Judit nagyon jók az apró siker élmények, ha így haladok már csak ezek lesznek:(