2009. március 28., szombat

Tojás
Két hete keményen edzem az óriás képemhez, az itthon található anyagaim közül választottam egyet és a fellelhető mintáim közül is olyat amit lehet egy szállal varrni. Na nem jól írom mert minden mintát lehet egyszálasan készíteni, de ebben variálva van az egy és két szál szimpla és dupla kockákkal. Lassan közeleg a húsvét arra gondoltam valamilyen tojást készítek, szerintem nagyon mellé lőttem ez a tojás nem alkalomhoz illő!


Rá kellett jönnöm ez nem az az anyag amelyikre a Haed képemet bököm. Picik a lyukak nehezen látom báár lehetséges idővel hozzászokna a szemem, de akkor már lenne egy pár rossz élményem a sarokba hajítással kapcsolatban és kényszerböl nem szeretném befejezni. A rosszabbik eset, hogy félbe marad ezt végképp nem vallana rám,de az ember változik.

2009. március 24., kedd

Teljesen elvesztem a legújabb mániám előkészületeivel. A szegedi lányokkal találkoztunk, nem is olyan nagyon régen talán két hete, és az egyik lány Bea egy csodálatosan gyönyörűséges képet varr! Először láttam a valóságban egy elkezdett és valamennyire kivarrt HAED képet, /vagy is nem mivel a Katáét is láttam, de neki még csak akkor bizonyos színek voltak ki varrva/ Azok a gyönyörű szín átmenetek engem lenyűgöztek és elkezdtem gondolkodni, hogy talán be kellene vállalnom nekem is valami hasonlót. Na a keresésnél tartok arra vágyom, hogy megtaláljam azt a képet amelynél a lélegzetem eláll és azt mondjam EZ AZ. Közel húsz képet már begyűjtöttem magamnak, ezek úgy érzem mind beleesnek ebbe lélegzet elállós bolondságba!
Ide raktam azokat amelyekből választani szeretnék. Nem gondoltam, hogy ennyire nehéz lesz a választás, mert mind egyik valamiért megfogott, de az idei évben biztos elkezdem az óriás képemet.

2009. március 2., hétfő


Jesszusom! Szörnyűséges dolgon vagyunk túl az életem párjával,soha többet hasonlót, sem fogok tenni, bár kitudja?
Nagyon szeretjük a filmeket, -sorozatot is- a Csillag kapu Atlantiszt. Na a párom valahonnan megkapta mind az öt évadot és elkezdtük nézni először két-három részt naponta, de utána már függők lettünk és egyre többet, lassan erről szólt az életünk. Az első nem is tudom menyi évad még magyarul beszélt és jó néhány részt láttam is belőle, így közben böktem is, de vagy negyven rész nem volt szinkronos ekkorra már keményen függők lettünk és nem volt meg állás. Egyszerűen nézni kellett, már varrni sem tudtam, mivel a felírat olvasása közben valahogy nem ment a dolog:)mivel az angol tudásom nulla talán tíz szót,ha megértettem egy részből.
Kieszeltem, ha már varrni nem tudok akkor kötök a lánykámnak egy mellényt,hogy azért ne üljek tétlenül. Igeniben lassan készült el, és sokára végeztük ki a filmet is. Az utolsó évadnál már tudtam ez nem normális és mégsem bírtam ellen állni néznem kellett nem kényszerített senki, mégsem tudtam felállni és befejezni, hogy itt és most vége! Viszont tanulságos számomra, varró szoba kell nekem!:) Így aztán nem függünk egymás hóbortjától.
Lassan visszatérek a rendes kerékvágásba és elkezdem újra a titkos kertemet, és rengeteg tervem van az idei évre, hímzés terén.