2010. február 21., vasárnap


 


A nehezén túl vagyok szerintem, ezeket a bodor fürtökkel megszenvedtem. Nem gondoltam volna az elején , hogy számomra ez lesz a legnehezebb, még a virág is  nehéz volt a sok színváltástól, de a haja az hajazta :-)
Vicces vagyok :-)  Bár még a ruha fodor is kacifántos , de meg oldom.
 Kicsit belefáradtam a banyácskám böködésébe így pár nap pihenőt engedélyeztem magamnak hímzésben. ez

Életemben nem kötöttem még kendőt eljött az ideje kipróbálni, nem akartam mindjárt csipkével kezdeni na de a sálat is csak meg csináltam igaz ott nagy lendületet adott a csoportos kötés. A lényeg egy egyszerű sima kötésű háromszögletű kendőre gondoltam kevés csipke szegéllyel. minta nélkül csak úgy  hét szemmel kezdtem és a színe soron hármat szaporítok, de ebben a készültségében még nem tudom eldönteni melyik az alja és hol is lesz a teteje:O)  Kötöm tovább majd csak sikerül rájönnöm mi sül ki a kendőmből.


11 megjegyzés:

Annamari írta...

Szép a keresztszemes is, a kendőd is. Uruguayi csodaszép fonal, szép megkötve is. Most már bocs, hogy belekotyogok :-), de miért hármat szaporítottál?

Judit írta...

Jutka! Ez gyönyörű lesz! A banya is meg a kendő is!
Olyan csipkéset én is szeretnék, egyszer. Fonalam is van hozzá. Olyan leheletfinom mohair... :))

Judit írta...

Megnézem megint! :)
Elképesztő mennyit haladtál a Banyával! :)

nöné írta...

Nagyon szépséges a banyád! Én csak hűledezek, milyen ügyesen tudtok öltögetni ilyen aprólékos, színváltós képeket!
Azt én is szeretném tudni, miért pont 3-at. Akkor már inkább négyet kellene, kettőt középne, kettőt pedig a két szélén. De Te tudod, én nem kotyogok bele:o)

Jutka írta...

Juj nem jól írtam Annamari három helyen négyet szaporítottam mennyit kellene,

Jutka írta...

Nöné azt hiszed én tudom te sokkal jobban értesz hozzá hiszen sok kendőt kötöttél nekem meg ez lesz az első ha elkészül minden segítséget szívesen veszek.

Annamari írta...

Minden sima soron kellene 4 szemet szaporítani. :-) ahogy Nöné írta. :-)

Jutka írta...

Jól van én írtam félre megtévesztett a középső szem abból hármat csináltam me a két szélén egyet, egyet, így jött ki a négy szem nem voltam elég figyelmes arra amit leírtam.

Kriszti írta...

Megdöbbentem, hogy majdnem a kész "banyácska" nézett vissza rám. Nagyon sokat böktél bele. Megérdemelt pihenésként pedig nagyon szép kendő készül. Én is szeretnék majd egy hasonló, csipkés aljú kendőt.

gromine írta...

Nagyon sokat haladtál a "banyácskéval". tényleg már a nehezén túl vagy.
Biztos, hogy a kendő is szép.

Jutka írta...

Judit, tegnap én is néztem a mohair fonalat, de ellen álltam hiszen van egy rakás kötőfonalam azért nem mondtam le végérvényesen róla csak kicsit várok vele. Viszont ha benézel a fórumunkra biztosan nem sokáig halasztod a csipke kendő kötését:-)
Kriszti, van még böködni való rajta, de majdnem kész, a kendő még a jövő titka hogyan alakul.
Gromine,köszönöm remélem szép lesz.