2010. november 20., szombat

Karácsonyi SAL


A Manka által tervezett mintát általam festett 28as vászonra Anchor926 fonallal varrtam, bár a tervező négy színt ajánl. Az alap sötét színe végett gondoltam egy világosabb fonalat a hímzéshez, de ne legyen már nagyon egyszerű hímezni így belecsempésztem kevés arany szálat.
A hímzős része elkészült már "csak" az összevarrás van hátra ezt pihentetem kicsit.

Sok elkészítésre váró ötletem közt szerepel  a zokni és a kesztyű kötés megtanulása is. Ma elkezdtem az öt tűvel a kötés gyakorlását nem gondoltam arra, hogy elsőre sikerül, de erőltetem.
A férjem mikor meglátta az öt tűt a kezembe ijedten mondta le ne szúrjam magam :D ennyire veszi komolyan a a küzdelmeimet a tűkkel.


Eddig jutottam és nem tudom eldönteni zokni vagy kesztyű legyen :)

8 megjegyzés:

Judit írta...

Nem egy nagy ördöngösség az 5 tűvel való kötés, ugye? :))
Én egyébként nagyon szeretem, egy sarokban lapuló kardigán kötésem ujja is 5 tűvel készül, hogy ne kelljen varrnom, mert azt nem szeretem. :)

Jutka írta...

Judit valóban nem ördöngösség mivel még nem csináltam féltem tőle mint a tűztől, de nem kellett volna.
Varrásból csak a foltozást nem szeretem:)

gromine írta...

Nagyon szép lett a SAL.
Kesztyű???

Amanda írta...

Jó lett a SAL! Mit tervezel belőle? Csak azért kérdezem, hogy az összevarrást gondolati síkos segíteni tudjam. És hogy már anyagot is festesz, ügyes vagy. Ugye-ugye, csak elméletben nehéz öt tűvel kötni. Mostanában a mellények ujja-passzéját kötöm öt tűvel, sokkal gyorsabb mint körtűvel.

Jutka írta...

Gromine igen kesztyűt szeretnék:)

A salból kis díszt szeretnék karácsonyra, de összevárok pár dolgot még és akkor varrom a segítségedért majd jelentkezem:)
Az anyagot már pár évvel ezelőtt festettem, de szerintem sötét re sikerült és eddig vártam a hozzá illő mintát:)
Időszerű volt már nekem is megtanulnom ezt a kötési módszert, hiszen sok oldalúan lehet hasznosítani

Névtelen írta...

Gratulálok nemcsak az ováliskákhoz, de a fogyókúrához pláne... Én szerencsés típus vagyok, de olyasmi idősen, mint Te, én is harcoltam csöppet a súlyomért: érdekes, azóta beállt az új egyensúly. Amit józan paraszti ésszel tapasztaltam, azt nem eléggé hangsúlyozzák sehol. Hogy ti. évek során csökken az energiaszükségletünk - ezért kéne a bevitelt is mérsékelni... De az élvezetet nem teljesen megvonni magunktól!
Meló után leroskadva a konyhában 1-2-re telezabáltam magam régen. Most komótosan, lassan, jól kiporciózomaz adagot, megadom a módját az evésnek hétköznap is... Lassan eszem, jól megrágok mindent - hisz egész más íze van megszokott dolgoknak is, ha élvezettel nyámmogunk rajta:-))
Próbálj figyelni erre két fogyózás közt - hátha nem lesz szükség a következőre!!!
Hajrá! - Rece-fice.

Rece-fice írta...

Szia, Jutka!
Rece-fice vagyok, tanulom a rendszert és nevesítem magam - még eddig nem írtam megjegyzéseket:-)

Jutka írta...

Megy a megjegyzés írás neked Rece-fice gyakorolj nálam, ha gondod van szívesen segítek már amennyire tőlem telik.... én is jártam nálad.
Köszönöm a jó tanácsokat a fogyihoz megpróbálok nagyon figyelni magamra, csak a rossz szokásaim ne lennének.
Üdvözöllek nálam!:)