2010. július 27., kedd

A szeretet szárnyakat ad (2)Elkészült a madaram. Sajnos a kép nem adja vissza az igazi színeket, de már nincs erőm tovább próbálkozni a fényképezéssel az idő sem  igazán ehhez való. Egyre rosszabb képeket készítek róla, csak  annyit szerettem volna ha látszik egy kis kék árnyalat mert nem fekete. Sajnos csak ezt a maszatot sikerült kiügyeskednem:(
Még egy kép a kedvenc részemről


Szomorú vagyok mivel élőben nem ilyen:((
 Talán ez is album borító lesz, majd nagy korában.
Posted by Picasa

2010. július 19., hétfő

A szeretet szárnyakat ad

Remélem a fordításom jól sikerült természetesen a igénybe vettem a web segítségét mivel franciából még rosszabb vagyok mint angolból :)
Elkellet kezdenem valami újat mivel a rece hálóm nem nagyon akar sikerülni:(  Egyenetlenek a szemek így sokat kell még gyakorolnom mire meg merem mutatni. A Mask of Autoumn még mindig várat magára nem döntöttem az egy vagy két szál között. A kötéshez az ideg rendszerem nincs elég stabil állapotban eléggé bonyolult mintát választottam. A tököcském pedig nagy csalódás a színei sokkal sötétebbek mint ahogyan azt én elképzeltem és képen is láttam, majd az ősszel talán a hangulatom is meg jön hozzá.
Ezért kezdtem el Isabelle Haccourt Vautier: Les sites de L'Amour samplerjét. Bár ebben nem vagyok biztos most, hogy leírtam gondolkodtam el mit is jelent a sampler na majd utána nézek. 
Az anyag 18as Aida ezt vettem a Mask-os csajnak eredetileg, csak mindig kellett valami kis hímezvénynek és addig  sikerült egy, egy picit levágni belőle míg kevés lett az anyag különben is nagyon nagy  lett volna, ha elkészül :)
A festés fogyó kúrás teával történt már 15 éve állandóan súly felesleggel küszködök ezért ehhez hasonló teákkal el vagyok látva szerintem erre tökéletesen megfelel mivel fogyni nem lehet tőle ( bár enni sem kellene egy,egy kúra alkalmával :) akkor esetleg sikerülne)
A fonal 152 Anchor ez még belefér a kék, barna hírtelen jött mániámba.
Sok butaságot összeírtam csak a lényeg marad ki belezúgtam ebbe a mintába az ívek, a rózsák a betűk és a madár nekem nagyon belopta magát a szívembe és hímezni is nagyon jó!

2010. július 11., vasárnap

Rece csipke

Már jó ideje kalandozom a csipkék világában!
Nem tudom ki mint van vele, szerintem nagyon szépek a különböző csipke csodák. Kezdődött a kötött, horgolt csipkékkel.
Ezekkel az elkészült xszemeseket is szépen fellehet dobni használati tárgyként vagy díszként is. Előre bocsájtom nem sok ilyen használati tárggyal büszkélkedhetek:) A készen vásárolt csipkéket is megemlítem mivel ezektől romantikussá lehet varázsolni az elkészültjeinket és nem annyira  idő rabló.
A nettes böngészéseim során akadtam rá a rece (necc) technikára, bár nem volt ismeretlen számomra előtte sem már láttam és hallottam róla. Az egyik ismerősöm javaslatára az ócska piacon jártomban keltemben rá is bukkantam egyre! Ettől a ponttól érzem magam menthetetlennek....ÉN IS akarok recézni!
Az érdeklődést tett követte a fórumra járnak különféle kézimunkát szerető és művelő emberek így sikerült kis közben járással össze ismerkednem  egy tanítani  szerető és akaró hölggyel!
Tegnap megtörtént a csoda!
Nagy előkészületek után eljutottam Marikához ide a szomszéd városba Hódmezővásárhelyre és tanulgattam.....
Marika személyében egy önzetlen, segítőkész, barátságos embert ismertem meg! Köszönöm Marika!Reményeim szerint lesz még folytatás mivel nem sikerült a helyzet magaslatára kerülnöm:( 
Marika szerint  senki nem tudja egy alkalommal megtanulni ezt a fajta kézimunkát.
Kedves tanítómnak a munkáit meglehet csodálni ezen a helyen.

2010. július 7., szerda

Te kit választanál?

Egy őszinte nyers igaz mondó ismerőst!
Vagy mézes, mázos pletyizős ismerőst!