2011. március 7., hétfő

Kicsi csupor, nagy a füle:))

Ezt a dalt dúdoltam amíg varrtam az új stílusban elkészített népi motívumomat.
A főkritikusomnak tetszett (Alexandra lányom) Ő azért keményen bemondja, ha valami nem találkozik az ízlésével vagy nincs a toppon még a hátulját sem szólta le pedig ott én is látom a hibákat. Egyetlen kérdése volt csak fát ábrázol vagy virágot? Az első próbálkozásom a hungarocellel :O) Segítséget  Máriától kaptam.

 




A tojástartókkal a méret arányosság végett fotóztam, szóval nem kicsi a minta  annak ellenére, hogy 25.ös fogyis teával festett vászonra egyszer egy szállal Anchor1325 színátmenetes fonalával hímeztem.
Levente unokámnak szántam,  majd húsvétkor odaadom locsolkodás után, de valószínű fogok neki egy kisfiúsabb mintával tojást készíteni. Úgy belejöttem:))

13 megjegyzés:

Névtelen írta...

Jutka, ez SZUPER! Nagyon-nagyon szép !! És milyen jó ötlet :)

Vera írta...

Nagyon-nagyon szép! pontos , gyönyörű munka!!!!

Nagymamis írta...

Nem csak a lányodnál nyerő! Gyönyörű lett!

Medora írta...

Mindig csodálom a színharmóniát a munkáidon. Ez szintén nagyon finom színekben készült,biztos siker bármilyen korú locsolónál.Szerintem a párja/anyukája azonnal elkobozza és a vitrinbe teszi. Ott a helye.

gromine írta...

Micsoda ötleteid vannak, nagyon szép lett !

Amanda írta...

Tetszenek a betűid!
A hímzésed olyan ízléses, finon holmi lett. Szerintem is a vitrinben köt ki, (én is rácsodálkoztam, hogy anyósom őrizgeti a húsz évvel ezelőtt készült húsvéti tojásokat, többek között azokat is, amiket én készítettem)

Dóra írta...

Nagyon szép lett!
Azon olyan jót vigyorogtam, hogy a vászon nem simán teával, hanem fogyis teával lett festve!:-DD Nem ez a helyes felhasználási mód:-DD

Judit írta...

Nagyon szép lett, a kis Levente biztos örülni fog neki. :)
Szép színt adott a fogyis tea :)))

Boboce írta...

Gyönyörű lett és nagyon ötletes! Igazán szépet alkottál már megint! Gratulálok!

(ötletet lehet, ellopom .. :)) )

Jutka írta...

Manka, Vera, nagymamis köszönöm.

Medora, Amanda már a vitrinbe tettem:) A betűk nekem is tetszenek csak nehezen olvashatók ezért le is cserélem hamarosan csak most nem akartam ha már felraktam legyen fenn egy pár napot.

Dóra, Judit a fogyis tea itt van már egy pár esztendeje nem iszom mivel hascsikarást kapok tőle, de milyen jó, hogy nem dobtam ki valóban különleges színt lehet vele elérni:)

Gromine, Boboce az ötletet az alkalom adta lehet vinni.Könnyen kivitelezhető hamarabb meg van mint egy tűpárnát összeállítani.

Aranka írta...

Nagyon szépek a hímzéseid, készülsz már a húsvétra látom.

erdoseva55 írta...

Csinos kis darab,kellemes színek!

Irenka írta...

Szép tojást, igazi "hímest" készítettél az unokádnak!
Gratulálok a fonalshopos helyezéshez! Tiszteletre méltó a sokoldalúságod.