2011. február 20., vasárnap

Keretezve

Nem tudom írtam már róla, szeretek az ócska piacon nézelődni, vásárolni, bámészkodni.
Vettem már hímző rámát, dobozokat, kosarat, és kép keretet ez utóbbi szinte mániám lett, ha valamilyen keretet látok menthetetlen vagyok:(  Szomorúan írom le a tényt vásároltam már be pár kerettel volt üveges anélkül műanyag fa, fém rozzant és jó állapotú is egyszóval mindenféle.Ha már vásárolom őket szeretem saját kezűleg belerakni a hímzéseimet is, többször előfordult, átpakoltam egyiket a másikába és fordítva, de jöjjön a tegnap elkészített keretbe rakott cucc:)






Tisztába vagyok azzal ha szakemberrel készíttetem sokkal jobb, de ha új ötletem támad  hamarabb megoldom így a keretezést. Az első kettő képet már próbáltam fordítva is és szerintem így sokkal szebb.Ez a harmadik recehorgolásról készült hímzés még nem a végleges, ötletem is van már csak sajnos az anyagot eléggé szűkre szabtam és nem tudom kivitelezni.

2011. február 14., hétfő

Újabb díj + fonalshoppos játék

Kedves helybéli tűbarátnőmtől kaptam a "Baráti ölelés" díjat  szeretettel adom tovább mindenkinek aki a barátjának tart és szüksége van egy virtuális baráti ölelésre.


   

Az elmúlt héten keményen kötöttem mivel azt éreztem a Fonalshoppos játékra nekem be kell neveznem.
Tudatlanságomban nem is gondoltam olyan egyszerű tényre, hogy egy régebbi köteményt vagy horgolmányt is nyugodtan beküldhetek nem, én egy teljesen új keletű mellényszerű akármit találtam ki, mostanában elég fázós a hátam és a jobb vállam a hideg miatt vagy talán öregedem?

Tetszik a kötésem? Lehet szavazni rá a facebook-on a fotóra kattintva majd a kép alatt a tetszikkel lehet, vagy e- mailben az info@fonalshop.hu  a fotó (130) számát kell elküldeni. Egy képre egy mailröl csak egyszer, viszont több verseny műre is lehet szavazni!

A saját részemre terveztem ugyan, de Alexandrámon sikerült lefényképeznem:) azért írom ezt le mert nem én vagyok ez a csini valaki a mellénykémben őrá ugyan kissé nagy lett így a hátulját összefogja. Elárulom rajtam nem áll ilyen jól:(
Mellékesen? megjegyzem mikor megkértem rá próbálja már fel és készítsünk egy képet róla egész elismerő pillantást vetett rá.

A mellényem történetét is leírom. Ezt a mintát még anyukámtól tanultam ő kombiné mintának nevezte és gyerekként minden évben kaptam egyet, kettőt télire, hogy ne fázzak természetesen gyapjúból és azok a régi gyapjak igen csak szúrtak :)  A mintát már sok fajta feldolgozásban láttam több helyen is.


Gondolatban egy szállal és hármas tűvel képzeltem "Red Heart Margareta" mogyoró színű fonalból így próbáltam először, de az idő rövidsége  és az én tempóm végett két szálat fogtam össze és hatos tűvel éppen csak elkészült a megadott időpontra. Még csak azt szeretném hozzáfűzni a két képnek a színe között van az eredeti az egyik tegnap természetes fénynél készült az alsó viszont most és vaku nélkül mert a vakuval olyan fakónak  nézett ki az egész így meg sötétebb re sikeredett.

2011. február 6., vasárnap

A karácsony hangulatában

készültek, még régebben. A készre varrás már nem nagyon régen:))











Az első képen azt a szép csipkét Judittól kaptam a PIF  játék egy ajándékaként.
A második képen a kis fenyő alakú kerettel Vera ajándékozott meg még a nyáron. Az ötlet valami kicsi Karácsonyit  hímezni ami jól mutat benne. Ezért választottam Judy Whitman  tervezte kis fenyőket  mert a mérete  pontosan megfelel 32-es len vászonra hímezve