2011. május 15., vasárnap

Madár, virág, táska, horgolás

Majd nem úgy kezdtem három az egyben, de ez már négy.Elmúlt hetekben kötés és horgolás volt a mindennapjaim része, nagyon kiéheztem a hímzésre így egy haladós gyönyörű mintát kerestem....találtam.
Hirtelen elhatározásom tett követte,  bizony eléggé meggondolatlanul bár mennyire szeretem tervezni a következő kézimunkáimat nem a legtökéletesebb helyre került a madárkám.
Minta MTSA tudom a tervezőnek van akác mintája is sajnos nekem nincs meg ( akácok mézédes illata)


Ő a "madór" Szandi lányom szerint:)

A táska egyik oldal.


Másik oldal.
Régen vásárolt len vászon az  anyaga, lehet nem len, de jó erős vászon a szegedi kender boltban vettem. Hímezni nem jó rá, de mint táska nagyon tetszik. A füle zsinór horgolással készült. Szeretnék segítséget kérni varrni tudó olvasóimtól. Hogyan lehet szépen rádolgozni az anyagra a fület, hogy a külső részén ne látszódjon? Szét kell bontanom?:(


2011. május 13., péntek

Akácok mézédes illata!

Visszahozták a kedvemet, elűzték a napok óta tartó le hangoltságom, komorságom. Mélyen belélegzem az illatot és  felszabadult élet öröm járja át minden porcikámat:))
Napokkal ezelőtt kaptam egy díjat abból a fajtából amit szeretek mert, nem csak ki kell tenni a blogra, hanem tíz szeretem dolgot is le kell írni magamról. Kedves makói blogoló társamtól,  Fevitől ő azon kevesek közé tartozik akivel személyesen is megismerkedhettem , hiszen a virtuális naplót írók között nem sűrűn adódik hasonló alkalom.


Jöjjön az a tíz szeretem dolog:

1; Xszemest hímezni
2; kötni
3; horgolni, de csak azokat a horgolásokat melyeket én gondoltam ki.
4; elképzelni milyen kézimunkákat valósítsak meg, az előkészület időszaka a legizgalmasabb számomra.itt megjegyzem sokkal, sokkal több dolgot szeretnék megvalósítani:(  sajnos ennyire futja az erőm, időm és még sok rajtam kívül álló dolog.
5; A családdal összejönni, bár nem úgy igénylik már a felnőtt gyerekek mint például húsz évvel ezelőtt. El kell őket engedni magunktól éljék a saját életüket.
6; Enni is nagyon szeretek ez látszik rajtam:)))  (főzni nem annyira)
7; Megtanulni, új ismeretlen nem mindennapi dolgokat ezek sok esetben haszontalanságok.
8; Szeretek a virágos kertemben  bíbelődni, bár az idén a kiskutyám nagyon sokat segít ő is imád a virágok közt hemperegni.
9; A nyári záport fedett helyről nézni és az eső illatát, sőt sétálni is az esőben.
10;  Most nem jut semmi az eszembe...... mit írhatnék még?

Köszönöm a játékot Fevi!
Akiknek tovább küldöm; Vera,  IlonaZafon,  Nagymamis,  Mária.

2011. május 1., vasárnap

Még táska:)

Nem nyakkendőből. Bohókásra gondoltam talán színes fonalból vidámabbra sikerül?
 Horgolva a bamboo (50% pamut, 50% bambusz)  nyeremény fonalból 15dkg kellett hozzá.
Saját ötlet alapján csak horgoltam, horgoltam és ez lett belőle. A bélést kiszenvedtem magamból mivel  a horgolt rész  összecsuklott merevítenem kellett, de így meg áll a saját talpán. A váll pánt része zsinór horgolással készült életemben először csináltam ezt a fajta horgolást és nagyon megszerettem mutatós. Szép dolgokat lehet kihozni belőle különös csipke terítőket.Erről a videóról tanultam meg a zsinórozást most még vastag fonallal meg a vékony csipke fonalashoz gyakorolni kell:)