2012. március 24., szombat

Hobbit vagy hobbim?

 Eldugott zugblog. Vagy blogzug írójának játéka.
A hét gondolata címen. Ezen a héten a hobbinkról lehet írni.
Az én hobbim a Kézimunka szeretem művelni több, kevesebb sikerrel. Igyekszem a tökéletesre, de sajnos nem mindig sikerül, viszont épp ezért szép számomra mivel, ha nem a legprecízebb is van benne valami megkapó, egyéni dolog ami csak a készítőjére jellemző.
Kezdődött a x-szemezéssel a blogírásom, megszerettem volna mutatni olyan embereknek akik értő, szerető szemmel nézik  és ugyan ez a kedvtelésük. Majd az olvasott blogokon keresztül újra előkerestem a kötő és horgolótűimet így már nem csak egy  bolondériára költhetem a zsebpénzemet hanem többre. Bizony néha vissza is kell fognom magamat mert sokkal több elkészíteni valót tervezek be mint amit a közeli jövőben véghez tudok vinni. Itt jegyzem meg szinte hetente látok nekem tetsző kézimunkákat én ezeket mind bevállalnám....csak az időm és energiám  most már tudom, véges.
Nem csak a kézimunka, de a blogok olvasása is szenvedélyemmé vállt  nem telik el nap nélkülük. Az utóbbi hetekben megpróbálom háttérbe szorítani a blog írást, olvasást hiszen rengeteg időm ment rá  az igazi szenvedélyem pihent kicsit. Most felcserélem az idő beosztásom és első helyre a hobbijaim készítését rakom utána jön a többi:)))
Itt szeretném elmondani mekkora melegséggel és izgalommal tölt el egy, egy kézimunka eltervezése kivitelezése a végeredmény látványa és hozzátartozik még a simogatás, tapizás meg sok egyéb. A család tagjaimnak külön meg kell dicsérnie az elkészült "művet" függetlenül attól, hogy érdekli őket vagy nem...... de ez már nálunk így van:)))
Most tovább nem részletezem. Ne maradjon fotó nélkül ez a bejegyzés sem, így egy nem túl régen készült kis horgolt szemüveg tartó.


13 megjegyzés:

Éva írta...

Kellemes és látványos hobbid van. Valamikor én is sokat kézimunkáztam, hímeztem, horgoltam, kötöttem, mára maradt a fakanál forgatása. További szép terveket és annak megvalósítását, de azért néha nézzél szét a blogvilágban is jó?:))

Éva írta...

Elfelejtettem írni hogy nagyon tetszik a szemüvegtartód!

Jutka írta...

Kedves Éva!
Nekem fordítva történt, régen sokkal többet forgattam a fakanalat mára maradt a tűk forgatása:)

erzsó írta...

hobbira fel :)

gromine írta...

A hobbiddal sok szép dolgot alkotsz !!

Vera írta...

Szépen megfogalmaztad... már többször gondoltam arra meg kéne irni mit jelent a kézimunka.... a hobbi...gondolatba sokszor összeállítottam a sort, de mégis elmaradt...Én hozzá teszem.... sokat köszönhetek a számitógépnek az internetnek... mert ha nincs sokkal szegényebb lennék.... annak ellenére hogy idő rabló...Mert:::
Nagyon sok kézimunka fajtát, folyamatot itt láttam elöször, ismertem meg....,
sok kedves blogtársat, kézimunkázókat., Jó ismerősökre tettem szert... barátságok szövődtek, ami a mai rohanó világba nagyon fontos...Gyógyító erővel bír a kézimunka....
Bocs ha kicsit hosszú lett, bár eddig gondolkodtam leírjam -e...
Azt hiszem folytatni is lehetne a sort e szép hobbikról...

Jutka írta...

Vera; miért nem írsz egy posztot te is ezzel kapcsolatban, hiszen a játék lényege a saját gondolataid megfogalmazása.
Altaírnál, ha utána jársz meglátod mindenki aki ebben a játékban részt vesz egészen másként látja, írja le a történetet. Ez a játék nem tárgyi nyereményekről szól inkább a gondolatok, tettek megfogalmazásáról, hetente más, más témát érint mindenki a hozzá közelállóról ír vagy csak, ha mondandója van. Nem kell kötelezően részt venni benne és ez a szépsége:) részemre.

Vera írta...

Olvastam..és tudom... Nálad jött ki belőlem....

Babi néni írta...

De jó ötlet, és milyen szép! :o) És köszönöm, hogy játszol velem. :o)

Dóra írta...

Néha én is úgy érzem, hogy túl sok blogot olvasok és az már túl sok időmet viszi el.

Nekem a háztartás sínyli meg, ha nagyon benne vagyok egy projectbe. A múlt héten pihent minden tűm, valszeg még ezen a héten is, mert kicsit pihentetem a kezem. Sokkal-sokkal szebb a lakás!:-D

Unknown írta...

Az a baba ott jobbra lent csak köt és köt. Szerintem ne fogadj meg semmit,csinálj ami jól esik. Oly sok blogot láttam elmúlni,kifújt.Erőltetni csak ideig lehet.
Ma akartam gombot rendelni,de nem tudtam...nem tudom miért.Van ez ügyben kívánságod?

Jutka írta...

Nem szeretném erőltetni a blogot Beáta.
Nekem nem a mutogatni valókkal van gondom, hiszen legalább három posztot tudnák felrakni a még nem mutatott kézimunkáimból amik lassan a feledés homályába vesznek:( mivel van mindig új és még újabb elkészült apróság vagy nem is olyan apró valami.
Egyszerűen azt nem tudom eldönteni érdekel-e valakit amit mutatok.
Tapasztalatom szerint csak azok az emberek, blogolók írnak pár sort akinél én is hagyok megjegyzést, ha ne talán egyszer, egyszer nem írok a posztjukra akkor ők sem írnak:( vagy csak akkor szólnak hozzá, ha előtte én is jártam náluk:( vagy egyszerűen oda sem figyelnek arra, ha pár kedves szót ír az ember.
Erre egy ideje figyelek és egyre jobban tudatosul bennem a dolog:(((
Az, hogy már csak olyan emberek jelentkeznek be követőknek akiknél mi is bejelentkezünk, vagy még azok sem ez az ami elszomorít, elgondolkodtat:(
Valószínű nem szép kézimunkákat készítek ezért van az érdektelenség.
Sőt még tudnék ettől szomorúbbat is írni, de minek. Valószínű bennem van valami elromolva:(((

Zsuzsa írta...

szépségeket készítesz! A legfontosabb úgy gondolom, hogy neked tessen, és a készítése örömet szerezzen! Ha nem az aktuális divatot követed, hanem a lelkedből, szívedből készíted, az az igaz! És az az öröm! Irj, alkoss, és legyél boldog! Puszi Zsuzsa