2012. március 31., szombat

Melléfogtam!

Lomisoknál  vettem, itt a helyi piacon még a télen egyszer20dkg, és még 40dkg finom meleg pihe, puha 35% angora, 45% lambswool 20% polyamid fonalat az összetételt olvasva nagyon ígéretesnek találtam a tapintása számomra felülmúlhatatlannak tűnt.


Kellemes finom szín gondolkodás nélkül megvettem az ár is nagyon jó volt igen elégedetten vittem haza a szerzeményem. Kevesebb fonalból mindjárt horgoltam, kötöttem  egy mellényt. Már készítés közben feltűnt  nagyon szöszölődik, de gondoltam majd mosás után megszűnik ez a probléma....hát nem így történt:(( Alexandrának lett egy használhatatlan mellénye pedig kimondottan tetszett neki.



Van még 40dkg használhatatlan fonalam és egy lebontásra váró mellény. Talán nemezelt táskát lehet belőle készíteni? Mit tegyek?

17 megjegyzés:

Babi néni írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Babi néni írta...

Lehet, hogy hülyeség, de épp az előbb olvastam a Fortélyok, tippek könyvben, hogy a szöszölös angórafonalat le kell fagyasztani egy éjszakára. Nem megy tönkre, de nem fog szöszölni, állítólag. Egy próbát azért megér, baja biztosan nem lesz tőle. Egy kisebb darabot tegyél be.

Babi néni írta...

Bocs, csak kétszer ment el.

Névtelen írta...

Kár..Pedig olyan szép az a mellény.. És ha a mellényt is beraknád a fagyasztóba? Hátha..így úgyis hordhatatlan..

Jutka írta...

Köszönöm a tippet kipróbálom!
Már egy darab horgolt az forróvízben remélhetőleg nemezelődik, de mivel van vagy 20 gombóc egy már nem számít és ha sikerülne megírom. Örök háláról meg beszélhetünk még!

CathlenKata írta...

Kíváncsi leszek nemezelődik.-e, merthogy van benne műszál is.

De drukkolok, hogy sikerüljön!

Vera írta...

Kiváncsian várom az ötleteket... én segíteni nem tudok, csak drukkolni, hogy sikerül megoldani és nem megy pocsékba a szép mellény.....

nöné írta...

Ágiék fonalshopjában láttam feles gyapjúból gyönyörűen nemezelődött táskát. Ha nem látom, nem hiszem el. Szerintem van remény! A fagyasztós téma remélem, beválik. Nekem nem jött be, sajna:o( A lányom turkált egy gyönyörű fekete pulcsit, pihe-puha, de az alatta lévő fehér ingjét majdnem kidobtam, alig tudtam letakarítani.

Farci írta...

A mellény nagyon szépre sikeredett!

Judit írta...

Remélem sikerül a nemezelés, kár lenne ezért a szépséges fonalért.

gromine írta...

Sajnálom, hogy így jártál.
Sajnos segíteni nem tudok, de drukkolok, hogy találj valami jó megoldást.

Dóra írta...

Oh, pedig milyen klassz mellény készült belőle. Tényleg állatira szöszöl a képek alapján:(
Bejött a fagyasztás?

Marika írta...

közönséges babasamponnal mosd ki,nagyon hideg vízzel hideg vízzel (majdnem jeges) öblítsd át, egyébként meg szívesen átvenném:-)

Jutka írta...

Beszámolok a fagyasztás eredményéről:24 órán keresztül volt a fagyasztóban egy gombolyag fonal és a mellény,majd 10 órán keresztül nem nyúltam hozzá mikor kivettem. Sajnálatos módon ugyan úgy szöszöl mint előtte:((
Nöné, te már próbáltad igazad volt.
Nemezelés nem sikerült, de a technikai tudásom hagy elég sok kívánnivalót maga után mivel csak kézzel kézmeleg vízben a mosógömbömmel lötyköltem keveset.
Őszintén annyira sok tervem van már nem nagyon akarok kísérletezni
Marika mivel utánpótlás van fonalból jócskán az év végén és az idei év elején valahogyan elkapott a vásárlási láz szívesen átadom, mail címem a profilomban.
Gondolom nem a mellény hanem a fonal kell?
Köszönöm lányok az ötleteket, hozzászólásokat.

Marika írta...

Írtam:-)

Marcsimami írta...

Annyi okosságot írtak már előttem, hogy nekem már csak egy ötletem maradt...
Mi lenne, ha valamivel összecérnáznád???
Hátha az összefogná a kósza, laza szálakat?

Jutka írta...

Marcsimama: a fonásba nem akarok belemerülni hiszen már így is szétaprózom magam és nem úgy haladok a dolgaimmal ahogyan szeretném, meg kellene állnom az össze-vissza kapkodással.