2013. március 23., szombat

Mit kezdjek az anyag maradékokkal?


Kezdő hímzőként előfordult velem, hogy nagyon kiszámoltam az anyagot és a szélén picike maradt. Alig sikerült bekereteztetnem, ekkor megfogadtam magamnak inkább többet hagyok rá de, ne kelljen  törni a fejem , hogy sikerül e a keretezés vagy a varrás ráhagyás. Így átestem a lótúloldalára sok anyagot hagyok rá és sajnálom azt a pár centis anyag darabokat kidobni, majd jó lesz valamire alapon. Hét közben összeszedtem ezeket a darabka vásznakat, sőt találtam pár elkezdett és be nem fejezett hímzést is. Mit kezdjek velük, csak hasznosítani kellene őket. 


Szerintem  az idei esztendőben ha, csak ezeket dolgoznám fel akkor is lenne elfoglaltságom.  Nem beszéltem és nem is szedtem elő még a félbe hagyott és elkezdett horgolásaim és kötéseim.  Kétségbe esek néha, ilyen rendetlen vagyok vagy mással is előfordul hasonló? Hirtelen felindulásból elkövetett és félbe hagyott kézimunka???

8 megjegyzés:

Fáni írta...

Én a picurkákból ollóőröket csináltam, de lehet hűtőmágnes, a hímzett keskeny anyagból / 2. képen / könyvjelző, filcre varrva, medál alap. Hirtelen ezek jutottak az eszembe

ursa minor írta...

Most hirtelen az jutott eszembe, hogy ha nagyon sok ilyen pici anyagom lenne, összevarrnám egy nagy patchwork terítőnek és egyik-másik négyzetébe-téglalapjába pedig hímeznék valami apróságot...

Amanda írta...

Gyakran előfordul, hogy mire elkészül egy hímzést, már mást szeretnék belőle, mint először. Hát ilyenkor vakarom a fejem, mert sehogy sem elég a széle. Aztán a kényelmes keretbe a piciket nem tudom kifeszíteni, ezért más anyagot varrok rá és úgy feszítem ki.
Ne aggódj, mert olyan hirtelen felindulásból elkezdett, majd elhanyagolt cucc sokunknál lapul. Ufo-gyártásban én is élen járok.

Palkó írta...

Ajaj... de még mennyire, hogy előfordul... :)))
Nekem alig van anyagdarabom... nagyon kicentizem, ami meg mégis megmarad, azt persze gyűjtögetem :)
Gumis könyvjelzőkhöz is jók... :)

Jutka írta...

Micsoda ötleteket kapok:) érdemes átgondolni őket.
A hozzászólásaitoktól kezdek megnyugodni, nem csak nekem vannak "hirtelen fellángolásaim"
Köszönöm a segítő szándékot mindenkinek!

Vera írta...

Én még nem varrtam annyi apróságot, hogy maradékok legyenek.... Persze ami késik, még jöhet....Félbe hagyott munkák már akadnak....
De nagyon jó ötleteket kaptál....
Szép hétvégét!

CathlenKata írta...

Azt hiszem engem ismersz a blogomról, nem kell elmondanom hány darab félkészem van:-)
A maradékokra kaptál tippeket, én sem tudok mást írni sajnos.

Jucus írta...

Jó, hogy felvetetted a kérdést! Ami ötletem lett volna, azt előttem már elmondták, de kaptam én is ötleteket. Nekem is vannak ilyen kicsi darabkáim és én is lelkesen gyűjtöm őket.