2009. május 6., szerda

Egyszer régen, ahogy áttértem a leszámolós gobirol a kereszt szemes hímzésre ugye én is mint kezdő és butácska, középkorú hölgyike, a fene sem tudta még akkoriban, hogy léteznek a xszemezésre különb féle fajta vásznak! Megvettem az első utamba kerülő, emlékeim szerint xszemes varrására való anyagot,/gyerek koromban az idősebb leány testvéreim böködtek ám valamilyen dupla keresztekkel készül mintákat, de mára már semmi nincs meg belőlük/ nahát ez sem volt igazán jó. Kriszti írta a kezdők hibái igen csak rajta hagyta a nyomait nem beszélve a kisvárosi készlet hiányról, aidát csak egy éve, ha lehet itt nálunk kapni a vásznat meg nem is merem megkérdezni másodszorra mivel az első alkalommal igen furán néztek rám a helyi kézimunka boltban.



Ő az a bizonyos

Sejtelmem sem volt addig arról, hogy ez nem jó, amíg először nem találkoztam a Szegedi lányokkal. Igen nagyot koppantam ahogy megláttam az ő műveiket az enyém mellett, jobban mondva az enyémet, az övéké poros nyomában sem igen ért fel. Viszont nagyon rendesek voltak velem mert, biztattak csináljam szívvel lélekkel ha szeretem a hímzést. Előtte is és azóta sem múlik el olyan nap, vagy csak ritkán, hogy a szenvedélyemmé vált hobbival ne foglalkozzam egy picurkát, esetleg nagyobb picurkát.
Most szombaton Szegeden országos találkozó lesz én nagyon várom a tündimet addigra végleges formájába szeretném elkészíteni!

4 megjegyzés:

Fauna írta...

Őszintén szólva én egyáltalán semmi hibát nem látok a cicán, nekem nagyon tetszik. Amúgy mi vele a gond?

Jutka írta...

Csak annyi, nem négyzetes hanem téglalap egy kicsikét más a teste a cicának, na meg három szállal varrtam ahogyan Kriszti is írta, de azért én szeretem ez is az én művem különben is nagy becsben van tartva a párom nem fekszik rá, ha délután leheveredik egy két órácskára szundizni.

Adél írta...

Nekem is nagyon tetszik, szép pasztell színei vannak és nem látszik hogy lapos lenne az öltés. :)

Jutka írta...

Köszönöm szépen, de csalóka a kép is. Tőlem telhetően szépen varrtam, már amennyire az elsőt szépen lehet, de nem csak az anyag kongré, a fonál is puppets, ma már mást használok. A színek pedig bizonyos szempontból adottak, csak át kell váltani, a cicás mintákat meg nagyon szeretem!