2009. december 28., hétfő

Nem csak az ismeretlen ismerősöknek, de magamnak is készítettem ajándékot. Már jó ideje elkészültem a hímzős részével, csak az összeállítás volt hátra. Varrni kellett így nem csodálkozom, váratott magára az elkészítés. A végén inkább ragasztottam, hiába na.... nekem nem megy a varrás. A tervezésnél nagyon egyszerűnek tűnik, viszont a megvalósítás nem igazán sikerül.



 A horgolós és kötős gombolyagjaimnak készítettem már jó régen használom a csupasz dobozkákat, de most már kaptak ruhát is. Így nem gurul széjjel , körben a lakásban, eddig kosárba raktam, de ahogyan húztam ki a fonalat mindig kiugrott a kosárból így kordába van tartva. Egyetlen baj van a nagyobb dobozba is csak 5dkg gombolyag fér el.


8 megjegyzés:

Lonci (Győr) írta...

Nagyon jók a dobozaid,és az a kisegér:-))), ha jól látom iciri -piciri, vagy a doboz nagy?

Judit írta...

Ezzel a varrós dologgal én is így vagyok! :)
Pedig olyan egyszerűnek szokott tűnni... :)

Jutka írta...

Lonci, a doboz sem nagy az egérke meg igen pici 3cm a farka nélkül és már oda adtam a kis unokámnak. Igazán egy mellénykét kötök neki és a zsebecskéjébe akartam beleszerkeszteni.

Ugye Judit, de miért van ez?

Annamari írta...

Nekem is tetszenek a dobozkáid. Az egérke is aranyos.
A varrás számomra is kihívás, de meg akarom tanulni! Próbálkoztam kézi varrással, de egy ideje azom morfondírozok, hogy varrógépet kéne szerezzek...

Kriszti írta...

Nagyon jók a dobozkáid. Én is épp a napokban találtam a neten leírást hasonlóról. Ha lesz egy kis nyugalom, megpróbálok én is egy kis kézimunkatartót varázsolni.

Jutka írta...

Ani a varrógép nem lenne akadály, de nekem azzal még nehezebb mint kézzel, egyszerűen a logikájára nem tudok rájönni például hogyan is kezdjem:O)
Kriszti, te találtál leírást! Akkor van kiindulási pontod már csak az idő hiányzik, de majd csak lesz az is.

gromine írta...

Nagyon jók lettek a dobozok.Nagyon aranyos a kis egér, nem is gondoltam, hogy olyan picike.
Hogy tudtad elkészíteni?

Jutka írta...

Gromine az egeret nagyon egyszerű elkészíteni, ha tudsz kötni.
öt sima szemet felszedsz a tűre átszeded és a következő sornál meg háromszorozod a szemek számát így kötsz vagy 5,6 sort ezt most nem tudom pontosan de szerintem a minta kiadja majd a következő sorban minden másodikat összekötöd így asszem hét vagy nyolc szem marad és a maradék szemeket kb három sorban fogyasztod a végén marad kettő szem és befejezed majd összevarrod és raksz bele tömő anyagot szemet orrot varrsz neki , ja és fülének külön szedsz fel 4 , 4 szemet három soron kötsz de szerintem a második sorban két szemet köss össze a itt jöhet a kreativitás a fülét még lehet tökéletesíteni kinek hogy tettsz.
jó egerezést!