2011. június 18., szombat

Pipacsos

könyvjelzők készültek a nagy kötés után, hímzésre felkészülve valami egyszerű és gyors  hímezni valót kerestem. Igazi felüdülés  kedv csináló varromány, haladós, mutatós minta egyszóval szerettem ölteni.




A fényképezés már nem ment ilyen egyszerűen:))  Képzeletemben.......álmomban búzatábla közepén szerettem volna  megörökíteni, de maradtam  a két maroknyi búza szálnál. Először is mivel nincs búzatáblánk másodszor nem akartam nagy távolságra  menni  beszerezni a növényt. 
A férjemet estefelé sikerült rábeszélnem menjünk már ki a város szélére kevéske kalászos növényért nem, nem aratni indultunk, mivel nincs kaszánk. Így a konyha késem magamhoz vettem és irány a határ közeli része, nem messzire kellett menni mindjárt az első dűlő útnál bekanyarodtunk én ki a kocsiból gyorsan vágtam pár marék gabonát. Ekkor szólt a párom haladjak már mert jön egy néni bicajjal az úton, én meg nagy késsel a kezemben lopom a gabonát. Gyorsan beugrottam a kocsiba és irány a hazafele vezető út.
 Az és becsületes, egyenes páromtól ( még gondolatban sem csinált hasonlót) hallgathatom ezek után, hogy lopásra kényszerítettem legalább is így adta elő Alexandrának, lesz mit hallgatnom még nagy a család szerintem mindenki tudni fogja a búzás történetet:))
Eddig abban a tudatban éltem az ember mindent megcsinál a gyerekeiért, de már tudom a xszemes hímzéseiért is nagyon sok mindenre hajlandó, már ha fertőzött az illető és én erősen az vagyok remélem sokakat sikerül nekem is megfertőznöm:)))

14 megjegyzés:

xJuDesign írta...

Igazi kedvcsináló hímzések:))) Nagyon szépek lettek, és tetszik a fotós környezet :)

Medora írta...

Nagyon szép, te bűnöző! Hol vettél fekete anyagot? Szigorúan másolni foglak - aztán majd együtt töltjük a letöltendőt...:)

Leki-Rita írta...

Nagyon szépséges lett !
:) én tavaly bűnöztem :)

Judit írta...

Milyen kis kalandos történet :D
Helyesek a pipacsok, én is nagyon szeretem őket.

Nagymamis írta...

Jutka az ilyen kalandok teszik szebbé és izgalmasabbá az életünket!
( Ezzel most nem a "bűnözésre" buzdítalak! ) Szépek a pipacsok, jól mutatnak a kalászok között! Ügyes vagy nagyon!

Dóra írta...

A jó fotó kedvéért érdemes lopni?!?! Régebben ezért kézlevágás járt:-DDD És a néni nagy kaszával jött legalább, hogy megtorolja a magántulajdon sérelmét?:-DD

Jók a fotók! Szépek a könyvjelzők!

Jutka írta...

Judd: látod a jó környezetért mindenre képes vagyok:)

Dóri:fekete anyagnak története van különben pár éve a piacon vettem. Mónika mesélte ő milyen olcsón jutott hozzá szintén a piacon vett is belőle jócskán, de maradt még az eladónak ekkor én rájöttem a maradékot én vásároltam meg (szívesen adok belőle)

Leki: erősen fertőzött vagy te is:))

Judit, Nagymamis: kalandok nélkül unalmas az élet, de ettől izgalmasabb ne nagyon legyen:)

Dóra: nem tudom olyan jó-e a fotó? Viszont szívesen kifizettem volna még így is, hogy nem kaszával jött igazán csak azért ijedtem meg mert kés volt a kezemben égnek álló hajjal őrült nőszemélynek néztem ki.
Egyik nagy félelmem, kezem és a látásom sérülése hogyan élnék akkor a hobbimnak?:(

Andulka írta...

A könyvjelző szuper, a sztori vicces! :-)

Amanda írta...

Kicsit kötekedem: ha már a határban jártatok búzát szedni, nem lett volna nyugisabb ott fotózni. Bár akkor nem lenne ilyen jó a sztori. A hímzésed nagyon szép, mint mindig és a fekete anyag irigylésre méltó!

gromine írta...

Gondolatban már szedtem levendulát a téren , csak a valóságban nem mertem odamenni:)), marad az ,a mi a kerteben termett.
szép a hímzés!!!

Vera írta...

Nagyon jó a történet és persze a pipacsos könyvjelzők. Azért külön dicséret jár hogy feketére varrtál...Ebből is látszik a szemed és a kezed is jó....Én sajnos mindkettőt tapasztaltam mikor bibis...Nagyon elkalandoztam, egy szóval a hímzés és a fényképezés is nagyon szép, persze Nálad ez természetes...

Babi néni írta...

:oD

A könyvjelzők is nagyon szépek és a képek is jól sikerültek. Egy jó képért mindent. És most őszintén: az a fél deka búzaszem nem fog hiányozni egy tábla búzából. Egy sima kis vihar is többet tesz tönkre, meg az aratáskor is letörhetnek a kalászok.

Aranka írta...

Ilyen szép hímzésekkel sokakat elkap biztos az xmes fertőző kór. 2hete próbáltam ki először ezt a hímzést, tehát érezhetők az előjelek. : ) Csodásak lettek a pipacsok fekete háttérrel.

Nagymamis írta...

Kérlek gyere velem játszani!http://nagymamis.blogspot.com/2011/07/gyermekkorom-kedvenc-etelei-jatek