2011. augusztus 18., csütörtök

Még mindig horgoltam


Kendő készült a  sógornőmnek szántam, de későn lettem készen vele. Talán a következő jeles napon megkapja. Anyaga 20dkg Snappy Ball fonal és meg kell vallanom nem ezzel a befejezéssel képzeltem el, csak már a felétől láttam nem lesz elég a télen megvásárolt  fonal. A horgoláshoz sokkal több alapanyag kell azonos nagyságú darab elkészítéséhez  mint a kötéshez, viszont számomra haladósabb ez a kézimunka fajta.
Pár méter maradt belőle csupán különben nagyon, nagyon szép egyiptomi pamut kíváncsian várom milyen lesz blokkolás után.


A délelőtt meglátogatott Dóra és hozott nekem Staticét. Nála láttam  ajtóra kopogtatót és  nekem is kellett,  ezt hoztam ki belőle. Valószínű alakítom még egy keveset mert alapanyag az van bőven hozzá. Köszönöm Dóra

13 megjegyzés:

Macus írta...

Nagyon szép a kendő!

Amanda írta...

Tetszik a kendőd, nagyon ügyes vagy!
A kopogtatód sóvirágból van?

Kriszti írta...

Nagyon szép lett a kendőd!
Van egy fonalam, amihez talán jó lenne ez a minta, de még nem kezdtem el... Még van 1-2 megkezdett munkám.

Elárulod, hány szemmel kezdted? Csak hogy jól értelmezem-e a mintát. :)

Ami írta...

Valóban gyönyörű a kendő!

Judit írta...

Nagyon szép lett! Nekem a befejezésed kifejezetten tetszik! :)

gromine írta...

Nagyon szép a kendő !!!!

Jutka írta...

Köszönöm a kendőm nevében:)
Amanda: igen sóvirág ez a réteken nyíló fajta.
Kriszti:remélem hamarosan befejezed az elkezdetteket, láttam soknak a végére jártál már nagyon szépek lettek!
Most számoltam meg a kezdést az egyszerűség kedvéért az első pálcás sort számoltam 46 egy ráhajtásos (1-1láncszemmel közte)pálcám van és a két végén még ott a szaporítás a k2-2 pálca a másik végén a láncszem. Tudom nem a megadott szemszámra kezdtem mivel kicsikének találtam,de már nem emlékszem mi alapján horgolta több szemet valamilyen jelzés van a mintán és azzal variáltam.
Különben a két ív közt szerintem minden további nélkül lehet több szemet készíteni mivel nem zavar be a mintába, csak arra kell ügyelni1pálca,1 láncszem 1 pálca 1 láncszem meglegyen, vagy is 2pálca, 2 láncszem meglegyen mivel ez adja ki a mintát.
Remélem érthető voltam.
Ezt mailban kellett volna írnom de már nem variálom.

Vera írta...

Én meg nagyon mérges voltam, mert tegnap este találtam meg a bejegyzésedet a többiekével, mert kedves gépem, mindig a reggeli MJ irta ki csak...De most itt vagyok..
Nagyon szép lett, és nem gondoltam hogy horgolni is lehet ilyen szép formájut.
A befejezése feldobja az egész kendőt.. Egyszóval szuper lett és ügyi vagy...

Vera írta...

És tudjátok: Erre nem terem meg a statice a /nemesitett fehéret termeljük./ Nem is tudjátok milyen szerencsések vagytok...
Gyönyörű az ajtó dísz

Jutka írta...

Tudod Vera....ha ezt a fajta Statice Limoniumot csokorba kötnék a virágboltosok legalább is itt a mi vidékünkön igen, igen szétvernék az eladó fején , hogy "gazt" gyomot kötött a csokrába:)))
Látod Veronka lehetséges ezt a formát horgolni is, ha az igazi befejezést választom az lett volna a csoda szép!

Nagymamis írta...

A kendő és a koszorú is nagyon szép!

Medora írta...

Szerencsém volt "élőben" is látni a kendőt, gyönyörű! Annyira finom kis anyag és tökéletes, aprólékos kidolgozás. Jutka, én tartozom köszönettel, amiért megtanítottál a horgolás alapjaira.

Névtelen írta...

Nagyon tetszik! És a színe is olyan jó! :)