2012. augusztus 10., péntek

Lassan véget ér az olimpia

és nem mutattam még mit is készítettem az én versenyszámomban. Két vállalásom volt, de az egyikkel nem hinném,hogy elkészülök. Sikerült egy nemezelt, horgolt táskát összehoznom.  22x42cm plusz a talpa 15cm 70°c mosva.
Egyik oldal

 Másik oldal


Közelről


Igen a virág kisebb hőfokon lett mosva és később rávarrva. Horgolás közben nyilallt belém mi van ha nem is lehet nemezelni ezt a fonalat (turkálós szerzemény) egy ideje mindig megveszem azokat a fonalakat melyeknek a papírján megtalálom az anyag összetételnél a woll, vagy a cotton szavacskát:) 


Visszatérve a nemezeléshez, gyorsan készítettem egy virágot az aktuális mosnivalók közé raktam ...... lehet nemezelni. Kicsit összement és bolyhosodott. Megnyugodva folytattam a munkát közbe, közbe kiterítve láttam ez hatalmas lesz ezekben az esetekben erős kétségeim támadtak, le sem mertem teljes egészébe fényképezni:(  Virágokat gyártottam saját magam megnyugtatására ezeket a végén rávarrtam nem mertem mosás előtt féltem nagyon összegyűrődik. Sőt azt sem tudtam mi lesz a végeredmény......ez a fonaltároló lett!


Nem az utolsó nemezelt táskám! Fantasztikus átalakuláson ment át még mindig rácsodálkozom a végeredményre, hogyan lett a rút kiskacsából hattyú.

17 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ez a táska gyönyörű, decensen elegáns! Örömmel láttam a befejeződött francia mintádat, a keretezés telitalálat. :) A kézimunkák olimpiáján több számban is esélyes vagy, az biztos!
Hajrá, magyarok! :)
Brigi

Otthon Művek írta...

Nagyon tetszik! Egyszerű, semleges szín, mégis milyen elegáns lett a virágokkal! Gratulálok!

Jutka írta...

Brigi elkényeztetsz:)) Frou-frou csajszi még félig sem volt kihímezve már tudtam csipkés keretet kap:)

Adél nagyon köszönöm!

Szöszi írta...

gyönyörűű ez a táska!!!

Jutka írta...

torteji88, köszönöm és üdvözöllek:)

Unknown írta...

A nemezelés különösen lenyűgöz, mert számomra ismeretlen. Ügyes vagy, ízléses lett.

Palkó írta...

Nagyon jól néz ki! Hogy Te miket tudsz...! :)

Rece-fice írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Rece-fice írta...

Dobogós teljesítmény- gratulálok!!! A táskát magát is meghorgoltad, és aztán nemezelted? Csak a mosógéppel, vagy kézzel is gyömöszölted? Mennyire megy össze az agyusztálással? Csak pár centit? Érdekelne:-)Mert én csak a gyapjúpaplanból való nemezelést ismerem...

Judit írta...

Még mindig sárgulok! :D

Medora írta...

Nagyon szép kis táskád lett, gratulálok.

Jutka írta...

Rece-frice, meghorgoltam a táskát, jó gyapjú fonalból, mivel tudtam a gyapjú meleg hatására zsugorodik így jó nagyra, szerintem 1/3 részével csökken a terjedelme......de most rájöttem nem mindig így működik. Gyapja válogatja és a meleg vizes kezelés. Erről legközelebb többet.

Judit, Medóra nektek is ezer köszönet.

Kucorgó anyámkája írta...

Gyönyörű lett a táskád! Tetszik a szín, a virágos díszítés! Tényleg olyan decensen elegáns. Piros szőnyegre való :)

Monika írta...

Hűűűűűűűűűű! A kedvenc képem,amikor a fonalak is benne vannak.:)

Vera írta...

Most már nem is lett olyan nagy.... sőt már kicsi is lett... Érdekes, akármennyire próbálom nagyítani, már igy nem is látszik hogy horgolva van.. A füle megoldása külön tetszik mert még szebbé teszi a táskát... A horgolt virág meg tudod kedvencem...
Szóval ügyes csajszi vagy és ne hidd hogy nem tetszenek a munkáid..... és bocsi............
Most már valóban horgolhatsz egy nagyobbat...

Dóra írta...

Annyira de annyira klassz lett!
Nagyon tetszik!

Unknown írta...

Śliczna