2013. augusztus 23., péntek

Nyárvégi kézi munkálkodásaim

Táska varrását  régen elterveztem, (több éve már) időbe elkészült: picit kicsinek találom, majd a következő nagyobb lesz. Szabásmintáról  és fotóról  sokkal nagyobbnak képzeltem. Pár csokor szárított diólevelem is helyet kapott az asztalon
 Helyi bolhapiacon vásároltam a fiókos szekrénykét eléggé kopott állapotban, most alapozom. Valami szép dekus virágot képzeltem el rá, mivel a csipkéimet szeretném tárolni benne. Reményeim szerint romantikus hangulata lesz.
 Táska közelebbről és még közelebbről.
 Zsákocskát szárított diólevéllel töltöm meg, mivel szeretem a kesernyés illatokat és itt olvastam a jótékony hatásairól
 Kicsi hímzés készült talán még a nyár elején természetesen diólevéllel festett fonalból:)
Reményeim szerint talán több időm lesz kézimunkázni!!! Addig is szeretettel várlak benneteket, bejegyzésekkel, megjegyzésekkel:)))

19 megjegyzés:

Névtelen írta...

Lovely stitching!
Enjoy your weekend (:

Unknown írta...

Ez komoly? Diólevéllel festve?
A tasak kellemes.
Táska: kitartás! Jó lesz és rutinból egyre jobb!
Fiókos szekrényke feljavítva festékkel is jó, de hamar kinövöd.
Nem tudok elvonatkoztatni a szárított diólevéltől. Hol van még az ősz?, és már szárad? Van illata?

Vera írta...

Nagy örömmel láttam reggel hogy új bejegyzéssel jöttél! ÁÁ és milyen szép....Na és rögtön még az anyagot is megvariáltad... nem ezeket a táskákat hivják lopótök táska? Na mindegy....nagyon- nagyon tetszik...és ügyike vagy...Bélés is meg merevitő is van benne?
Szekrényed is alakul... Ma hallottam dolgozós nap van... rövid hétvége lesz... pinenj és szép hétvégét!Pusszantás!

Farci írta...

Nagyon jó kis táska lett! Nálam már harmadik éve lapul a szekrényben egy anyag arra várva, hogy táska legyen belőle! :)
Anyukám is szokott régen festeni, de a dió zöld burkával.

Jutka írta...

meggie: köszönöm!
Beáta Tüzes:igen levéllel festem és jól megtartja kellemes színeit erőteljesebb színt akkor kapok, ha tovább tartom a festőlében.Diófánk levelét saját magam szedtem és kötöttem csokorba szárítani mivel olvastam a jó hatásairól teaként fogyasztva.
Vera: nem vagyok még nagyon belemerülve a táskavarrás rejtelmeibe így a nevét sem tudom, de az összes többi bizony benne van:)Próbálok sokat és gyorsan pihenni!
Farci: Kiderülnek az apró rejtegetett titkaink, talán kedvet kapsz a táska varráshoz.Jó a burokkal festés is:) szerintem mikor engem elkapott az azonnali festhetnék akkor még csak levelek voltak rajta dió még mutatóban sem(fán, fánkon?:)))

Palkó írta...

Szerintem is tök jó a táska, tetszenek a színei!
A diófalevéllel hogy dolgozol? Már tavaly is olvastam Nálad erről, tetszettek a színek, amiket produkáltál vele... talán kipróbálom, ha elmondod, hogy is kell... persze, csak ha nem szakmai titok :)))

evikusz írta...

Nagyon szuper a tatyód! A párnácska is tetszik!
Nem is hallottam még ilyenről, hogy szárított diólevéllel töltik meg. Jó ötlet! :)

Jutka írta...

Palkó: nem titok, szedek egy marék levelet feldarabolom 1cm csíkokra egy lábasba rakom maréknyi sóval és annyi vízzel ami jól ellepi. Forralásig főzöm majd a festeni való anyagot, fonalat, csipkét belerakom kicsit még forralok rajta, de csak annyit még meggyöngyözik és ami festeni valót világosabbra szeretnék már ki is veszem azokat melyeket sötétebbre szeretnék még benne hagyom a legsötétebbek másnapig maradnak a lében. Ecetes vízben fixálom természetesen már akkor ahogyan kiszedem a festőléből egy 10-15 percig hagyom a fixáló lében majd egyszer, kétszer kiöblítem és szárítom. Kb. ennyi remélem nem hagytam ki lényeges dolgot, ha még is kérdezz nyugodtan. Szép hetet!

Jutka írta...

Evikusz: nekem is hirtelen jött az ötlet a levéllel kapcsolatban, de nem bántam meg igaz kicsit törődik benne a levél ahogyan tapizom és szagolgatom:)) viszont szeretem.

Mii Stitch írta...

Beautiful work, well done!

gromine írta...

Nagyon jó lett a táska. Általában én is több hónapig készülök neki egy-egy táska megvarrásához.
Köszi a festés leírást!

Névtelen írta...

Én kicsinek nézem azt a szekrénykét, úgy nézem, nem sok minden fog abba elférni. De azért jó munkát a felújításhoz, majd tedd fel, ha kész lesz!

Jucus írta...

Olyan klassz dolgokat mutatsz! Ugye, még nem vagyok elkésve a diófa levél szárításával?!:o) Én is olvastam a jótékony hatásairól! Olyan helyes kis "zacsit" készítettél hozzá! A szekrényke biztos helyes lesz és a táskád is szuper, ügyesen varrsz!

Bernadett írta...

Szepsegesek.:)

martinelli írta...

Nagyon szép :)

Medora írta...

Nagyon ügyes vagy, hogy annyi munka mellett is belefogsz ilyen dolgokba. Kíváncsian várom a szekrénykédet! A hímzett párnácskád is tökéletes lett.

bledina írta...

Jöttem leselkedni :) Gyönyörű dolgokat láttam, kész kincsesbánya, amiből sok-sok ihletet meríthet az ember arról, hogy mennyi szépséget lehet egy hímzésből készíteni.
Gratulálok!

Rózsa írta...

Szép munka, a diólevéllel szép színeket lehet festeni, ügyes vagy.

Ajka írta...

Ez a szépség .....
Ajka