2009. július 20., hétfő

LHN


Elkészült az én Necessite samplerem is. Nagyon akartam hozzá a keretet is, de sajnos nem jött össze úgy ahogyan elterveztem.
A keretet a párom már megbütykölte, de én dekuzni akartam rá, már csak annyit, hogy olyan repedezett legyen a festés rajta. Na ez nem jött össze..... először is a szombati szélvihar sok diót lesodort a fárol felszedtem és megfőztem, a főzőlével átkentem jó néhányszor a keretet, hogy legyen sötét alapja, idáig könnyen ment. Ezek után lefestettem fehérre ez sem jelentett akadályt, majd rákentem a repesztő lakkot még ez is jól sikerült, hanem a száradás után nem össze, vissza repedezett hanam hosszú csíkokba ez már nem nyerte meg a tetszésemet, így ledörzsöltem dörzspapírral sok időt elvett míg sikerült elfogadhatóvá tennem. Viszont én, nem adom fel ám egykönnyen elkezdtem előröl, na a második próbálkozásom sokkal siralmasabb lett, már sem hosszában, sem össze, vissza nem repedezett meg, ott tartok most megint a dörzsölésnél..... folytatás köv..., de mikor nem tudom. Nem adhatom fel, csak azért sem, ha felszámolom a lakk, a keret léc, plusz üveg, meg a sok egyéb apróság árát a rengeteg időmet nem számítva, már lazán futna akár két keretet is. Most már csak azért is meg kell lennie annak a kis keretnek. A nagy általánosságban nem így csinálom a dolgokat, de azért fordult már elő velem nem egy hasonló:)

Van egy másik dolog is, nem tudom eldönteni férfinak milyen
hímzést lehetne ajándékozni?
A tapasztalataim szerint jobban megnézik azokat a képeket, ahol állatok vannak, jobban mondva vadállatok szerepelnek a varrományon, esetleg tájkép?
Van egy cicás párna mintám, a részeg kandúrnak nevezem, nem tudom eldönteni ez jó-e? A lakás csinosításhoz gondoltam, talán hasznát veszi egy párnának.

6 megjegyzés:

Timici írta...

gratula! keretezéshez nagy kalappal;o)
ma megjött a fonalam, így ha minden jól megy, lassan én is mutatom;o)
férfiaknak: nem tudok hozzászólni, enyém férj nem rajong a hímzéseimért:S

Dora írta...

Nem semmi kitartó vagy! Eleinte én is megszenvedtem a repesztő lakkal, aztán egy idő után sikerültek. De meg nem tudom mondani, hogy mi volt a titka igazándiból. Egy idő után mindig jókat csináltam...

A himzés meg nagyon szép lett!

Az én párom a festményhimzéseimre nagyon bukik, de azok ugyebár nem kis melók :)

Kriszti írta...

Nagyon szép lett. A keretre kiváncsi vagyok. Remélem nemsokára mutatod majd.
Az én párommal könnyű dolgom van, imádja a "régi Magyarországgal" kapcsolatos dolgokat, ezért is készült már 5 kép a nappaliba. A legnagyobb elismerés a részéről az volt, amikor nem engedte az első képet a hálószobába feltenni, mert a nappaliban más is megcsodálhatja, és ő is többet látja. :)

Judit írta...

Szerintem az állatos dolgok is menők a pasiknál. Egy barátnőm, tigrises képet készített, nagy sikert aratott vele. Az én párom a Valerie Pfeiffer
madárkáira bukik. :o)

A keretezéshez én is kitartást kívánok, mégiscsak más, ha te keretezed és nem egy szakember.
A hímzés nekem nagyon tetszik!

Jutka írta...

Kösz lányok!
Timi, lehet az a baj nem találtad meg még azt a mintát amelyik a férjednek is bejön. Szerintem hamarosan meg lessz az is.
Dora, a te hímzéseid minden xszemezőt lázba hoz, és azok a nagyok festmények....sóhaj, nem csodálkozom, hogy bukik "rá" is a férjed.
Kriszti, a te férjed a hímzés megszállottjainak az álma és könnyű ezek szerint a kedvében járni, már mint hímzés ügyileg:)
Judit, azok a kis madarak olyan pihe,puhák biztosan te is, egy kis madárka vagy.
A keretre várni kell, ki tudja meddig, most ott tartok, egy kis részen ledörzsöltem a többinél rajta a festék, de nem az igazi.

Judit írta...

Jutka,
Nagy a csend a házad tájékán!
Remélem a csajszid is szépen alakul, és nemsokára látunk képeket is róla! :))