2012. szeptember 1., szombat

Természetesen festettem

Vérehulló fecskefűvel.  A kötős-horgolós oldalon adtak a lányok ötletet hozzá, nekem mostanában minden áron  zöld fonalra van szükségem  (mióta észre vettem ezen a téren nagy hiányosságaim vannak) egyetlen gombócocska zöld sem volt a háznál se szép, se csúnya zöld. Pótolnom kellett így vettem,  és festettem is.
A  festést befőttes üvegben kezdtem aljára vérehulló fecskefüvet raktam majd fonalat így rétegeztem még az üveg színig lett, marék virágot is raktam a rétegek közé, talán ennek köszönhető a barnásabb színfolt. Majd sós lével feltöltöttem, bevallom utólag kevés tartósítót is raktam bele. A nap fénye és ereje tette a dolgát.






Tizenöt napig volt a napon néha megráztam forgattam és kíváncsian vártam a végeredményt. Ecetes vízben fixáltam.



Zöld helyett sárgára festette ez a növény:) végül is tetszik egyedül azok a barnásabb foltoktól félek kötés után talán piszok foltnak tűnnek? Különben csak titokban reméltem, hogy zöld lesz ezt a növényt ismerve inkább narancsosra számítottam mert a neve is erre utal (vérehulló fecskefű)

12 megjegyzés:

gromine írta...

Nagyon tetszik a színe, igazi őszi hangulata lett .

Marcsimami írta...

Én is kipróbáltam ezt a tehnikát és én sem lettem elégedett a végeredménnyel, mert... "Nem ilyen lovat akartam!" :(
Amit javasolhatok:
Korábbi. hagyományos (főzős), vérehulló fecskefüves festésem úgy sikerült (javítottam) zöldre, hogy a végén, kevés rézgálicos páclébe tettem, majd alaposan kiöblítettem.
- Ennél az eljárásnál nagyon vigyázz, mert a lé, ha sokáig hagyod a zománcos fazékban, kilukasztja azt!!! -

Jutka írta...

Köszönöm Marcsi, hogy megosztottad velem a tapasztalatod!:)
Egyenlőre így marad ki tudja mikor támad kedvem hozzá kötni, horgolni.

Vera írta...

A sárga sem rossz szín..... Jó olvasni is a történetet.. Nem tudom jó, vagy nem, hogy nem tudom még megprobánlni sem ezeket a műveleteket...DE mindig irigylem a bátorságodat és a többiekét is..Persze nem lehet nagy baj..... csak nem az a szín..............Céklával probáltad már? Az jó megfogja az anyagot ha rácsöppen...Kiváncsi leszek a következő projetre is....

Névtelen írta...

Gönye Réka vagyok. Nyáron sokat festettem növényekkel, és azt tapasztaltam, hogy a sárgarépa zöldje nagyon szép élő zöld színt ad rézgáliccal pácolva. Mosáskor kicsit enged az ecetes öblítés ellenére.
szerintem fesd újra, ha nem tetszik.
Jó próbálkozást kívánok:
Réka

Palkó írta...

A képet látva azt hittem, valakinek a gyönyörű hajfonata került hozzád :)
A növényekkel festés - szerintem - nagy bátorságot és sok-sok próbálkozást igényel. Viszont ha szereted a szőke színt, akkor nagyon szépet készíthetsz ebből a fonalból - és sötétebbre bármikor átfesthető :)

Újságíró Világvégén írta...

én szeretem a sárgát:) de a bodza szárától - levelétől nekem nagyon szép zöld lett tavaly...

Farci írta...

Nagyon jó színe van!
Ügyes vagy!
Gratula!

Jutka írta...

Köszönöm lányok! a jó tanácsokat is:)

Unknown írta...

Most valamit nem értek. Igen, különben szép a szín,de mégsem zöld. Azt nem értem, hogy természetes anyaggal festve is miért kell ez a hosszú "szeánsz"? De mindegy. Nekem is zöld és barna a legtöbbet használt színem, abból festek a legtöbbet. Vegyél porfestéket!

Rózsa írta...

Szép lett a színe, független attól, hogy másra számítottál, nekem tetszik, ügyes vagy.

Neon Rider írta...

nekem is tetszik a szín.bár nem a várt eredmény:8

http://beautyandfashion-makeup.blogspot.hu/